Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Свищов протегна ръка на изгорялото читалище в с.Мененкьово

825 книги дариха община Свищов и Първо българско читалище Еленка и Кирил Аврамови” на читалището в с. Мененкьово, община Белово. В началото на тази година читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1910” в село Мененкьово бива опожарено.

При инцидента изгаря цялата сграда и библиотечният фонд от над 11 000 тома книги. С помощта и съдействието на Община Свищов, библиотекарите на Първо българско читалище Веселина Спасова и Маргарита Колева посетиха село Мененкьово и направиха дарение от 825 библиотечни единици от всички области на знанието. Дарените книги са добре подбрани от свищовските библиотекари, съобразени са с профила на селото и наличието на основно училище и детска градина.

Сред томовете има пълно издание на произведенията на Иван Вазов, събрани съчинения на Пенчо Славейков, Йовков и Вапцаров, томове Енциклопедия на България, речници, детска и художествена литература на български и чужди автори. Първата книга, която Маргарита Колева и Веселина Спасова подариха на колежката си Венка Вакарелска, беше Библията. Всички дарени книги ще се съхраняват в кметството на Мененкьово и очакват предстоящ ремонт на обособените за временна библиотека помещения. Кметът на селото Иван Адов също присъства на дарителския акт и изрази своята огромна признателност за благородния жест от страна на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” и Община Свищов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.