Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

Свищов ще се побратимява с иракския град Куфа

Снимка: Община Свищов

Н. Пр. Кахтан Джанаби, извънреден и пълномощен посланик на Република Ирак в България, посети Свищов по покана на ръководството на Стопанската академия „Д. А. Ценов”. Дипломатът изнесе публична лекция за културното наследство на Ирак и цивилизациите, прогреса и обединението на иракския народ в борбата с Ислямска държава.

Снимка: Община Свищов
Снимка: Община Свищов

Посланик Джанаби направи официална визита в административната сграда на Общината, където се срещна с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. Темите, които бяха обсъдени касаеха възможностите за съвместни образователни и културни проекти, както и побратимяването на град Свищов с град Куфа в Ирак.

Град Куфа се намира в област Наджеф, по поречието на р. Ефрат. Той е средно голям град в Ирак наброяващ 200 хил. жители, на площ от 430 кв. км. В миналото е бил център на арабската култура и е един от свещените градове в Ирак.

Снимка: Община Свищов
Снимка: Община Свищов

Кметът на крайдунавския град прие поканата с думите: „За нас ще е удоволствие да приемем още един приятел в нашето голямо семейство”. Градоначалникът представи Свищов като град на дарителите, на будни и достойни българи, който не правят разлика между хората по религиозни, етнически или други признаци. Д-р Кристиян Кирилов обяви, че щом пристигне официалното предложение за побратимяване с град Куфа, ще го внесе за разглеждане в местния парламент. Двете страни се споразумяха за обмен на културно и образователно ниво.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Четете статията и ми помнете думите колкото и да са страшни..
    Как по дяволите ще се побратимяваме с арабска държава?! Как по дяволите ще се побратимяваме с мюсулманска държава?! Как по дяволите някой си / кмета, секретарката и ветеринаря / решават да свържат не себе си, а града с място което е на един хвърлей от бойни действия.. Надявам се да не са се продали, а да са го направили от хипер човешка глупост, която помнете ми думите ще докара в Свищов тумби от бежанци.. Лафовете за културен обмен и люлка на цивилизацията са хубави , но неприложими …и тези фитили ги пали Карим ..професор бил ..и той .. палише ги и на предишният кмет и на този му влезе под кожата .. за да си развява шортите по родните си места ..Под егидата на СА Ценов.. майтап пълен .. Рисковано е дори да се споменава името на града и държавата ни по онези места , а нашите се побратимияват ..демек елате ни вижте … Няма ли кой да им налее акъл в главите … От липса на работещи предприятия града опустя, ама тези ще го напълнят с орки скоро .. братя и сестри араби…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.