Свлачището на пътя Смолян–Мадан се активизира отново

Свлачището, което блокира пътя Смолян–Мадан, се е активизирало отново след обилните валежи от последното денонощие. Хората от близките села се опасяват да не останат без ток и вода, тъй като през мястото минава водопровод и електрически проводници, информира БНР.

"Сутринта в четири и половина ми позвъниха хора и бяхме на свлачището, имаше свличане. Паднали бяха два-три бора, доста земна маса беше паднала още. Засега от долната част се свлича. Това, което е разрушено, и водопроводът – са близко там, чисто и просто непредвидимо е", съобщи кметът на Търън Явор Говедаров.

Освен от Община Смолян, която организира безплатен транспорт през Смилян, допълнителен безплатен превоз за населението създаде и кметът Говедаров:

"Два буса сме ангажирали. Единият тръгва в определени часове, които са обявени. Има пет курса от Търън, пет курса от автогарата. Срещат се и хората се преместват от единия в другия и пътуват. Няма как иначе. Този автобус, който обикаля през Смилян, е много далече. Това е час, час и половина път".

Жълт код за снеговалежи и поледица е обявен за днес в 9 области на Северна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България