Свобода за собственик на наркоремаркета

ОДМВР Шумен

Костадин Д./35 г./, собственик на имот и три от общо четири хладилни ремаркета, в които беше организирана мордерна наркооражерия на територията на шуменското село Златна нива, беше пуснат на свобода с мярка "подписка" от Апелативен съд Варна. В ареста остават Мирослав И., Аспарух В. и Лора П., заловени в момент, когато полагали грижи за развитието на растенията. Определенията не подлежат на обжалване.
Както "Труд" писа, иновативната оранжерия в двора на бивша мелница беше разкрита на 29 декември м.г., бяха иззети 10 кг. готова продукция и над хиляда растения в различен стадий. Участниците били от различни краища на страната, а собственикът на базата от Варна.
От съобщението на съда, става ясно, че магистрати са съобразили липсата на доказателства за съпричастност на собственика на имота Костадин Д. към престъпната дейност, дори като помагач. Той отдал под наем имота и ремаркетата, но в същото време без да получава наем и не знаел за вършената незаконна дейност. Имал обаче задължението да заплаща използвания ток.  
Магистрати не са уважили искането на 21-годишната Лора П., че страда от астма и трябва да е на свобода. "Състоянието не й е попречило да пребивава на място за отглеждане коноп, което се отличава с ограничено количество свеж въздух", заключава съдът.
Арестуваните бяха обвинени, че в съучастие, при продължавано престъпление са произвеждали и държали високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение, и за това, че са отглеждали растения от вида на конопа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право