На 23 август 2019 да почерпят

Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

Свободни места за право и МИО и след трето класиране в ПУ

Незаети места за уж престижни специалности като МИО (Международни икономически отношения) и право има и след трето класиране в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От ректората на ПУ уточниха, че става дума за единични бройки и че вече са записани общо 2789 първокурсници.
„Числото съответства на 83,38% от акредитирания прием за академичната 2016/2017 г. В задочната форма на обучение са запълнени 90% от бройките, а в редовната – 82%“, обясни зам.-ректорът доц. д-р Христо Крушков. Като университет от класически тип ПУ предлага обучение в 6 от 9-те сфери на висше образование. Нито едно свободно място няма в направление „Информатика и компютърни науки“, където всички 549 бройки са запълнени. 96% (789 от 821) заети места има в областта „Социални, стопански и правни науки“).
При „Хуманитарните науки“ 66 са незаетите бройки редовно обучение в направленията „Филология“, „История“ и „Религия и теология“. За физическите науки в задочна форма са заети всички места, докато в редовна има 34 свободни места. По 13 свободни места има в специалностите „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“. 17 кандидати ще се явят на изпитите за специалност „Актьорство за драматичен театър“ на 12, 13 и 14 септември, след който ще стане окончателното запълване на планирания прием на ПУ за 2016/2017 г.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.