Свободни места за право и МИО и след трето класиране в ПУ

Незаети места за уж престижни специалности като МИО (Международни икономически отношения) и право има и след трето класиране в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От ректората на ПУ уточниха, че става дума за единични бройки и че вече са записани общо 2789 първокурсници.

"Числото съответства на 83,38% от акредитирания прием за академичната 2016/2017 г. В задочната форма на обучение са запълнени 90% от бройките, а в редовната - 82%", обясни зам.-ректорът доц. д-р Христо Крушков. Като университет от класически тип ПУ предлага обучение в 6 от 9-те сфери на висше образование. Нито едно свободно място няма в направление "Информатика и компютърни науки", където всички 549 бройки са запълнени. 96% (789 от 821) заети места има в областта "Социални, стопански и правни науки").

При "Хуманитарните науки" 66 са незаетите бройки редовно обучение в направленията "Филология", "История" и "Религия и теология". За физическите науки в задочна форма са заети всички места, докато в редовна има 34 свободни места. По 13 свободни места има в специалностите "Музика" и "Джаз и поп изпълнителско изкуство". 17 кандидати ще се явят на изпитите за специалност "Актьорство за драматичен театър" на 12, 13 и 14 септември, след който ще стане окончателното запълване на планирания прием на ПУ за 2016/2017 г.

Коментари

Задължително поле