Свършва бирата в Москва

МОСКВА – Русия е във футболен екстаз. За първи път от 32 години „сборная“ се класира на осминафинал на световно първенство, след като разгроми и Египет с 3:1. Икономически триумфът на руснаците носи изключително големи изгоди на ресторантите из страната и особено в столицата Москва. Само че край Червения площад забиха алармата – бирата свършва.

Русия не спа след победата от радост, а в нея се включиха и всички чуждестранни фенове. „Не знаехме, че ще искат да пият само бира“, оплака се сервитьор в един от тузарските ресторанти до Кремъл. Повечето от тях работят денонощно, защото напливът на хора е невероятен.

„Има толкова много народ по улиците и всички до един пият здраво – продължи сервитьорът. – Горещо е, а футболът е горещ спорт.“

Преди световното от руското правителство предупреждаваха феновете да не пият повече от една бира на ден, като това се отнасяше основно за англичаните. Но нито веднъж от началото на турнира не е имало проблем от криминален характер, а бирата се лее със силата на река Москва. От бар „Гогол“ разказаха с възхищение, че за три дни там са изпити 800 литра бира.

Най-големите пиячи се оказаха феновете на Мексико. Победата над Германия с 1:0 очевидно „отвори глътката“ им. Много се харесва местната бира „Жигули“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят