СГП протестира връщането на делото срещу Румяна Ченалова

Снимка: Архив

Софийска градска прокуратура (СГП) ще внесе протест в рамките на предвидения в закона седемдневен срок срещу разпореждането на съдията – докладчик при Софийски градски съд (СГС) за прекратяване на съдебното производство срещу съдия Румяна Ченалова за извършени от нея престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

Първоначално обвинителният акт по делото е внесен от Софийска градска прокуратура на 02.12.2016г.

С разпореждане от 03.02.2017 г. на СГС – НО, съдията – докладчик на 18-ти с-в – Вера Чочкова, е прекратила наказателното производство по НОХД № 5382/16 г. на СГС, като е приела, че описаните в обвинителния акт деяния не осъществяват състав на престъпление.

Разпореждането на съда е постъпило в СГП на 08.02.2017 г.

Срещу разпореждането на съда Софийска градска прокуратура е внесла протест на 20.02.2017 г.

Протестът е разгледан от Апелативен съд гр. София, 5 въззивен състав, който с решение № 186 от 27.04.2017 г. по ВНОХД № 216/2017 г. отменя разпореждане от 03.02.2017 г. на съдията-докладчик при СГС – НО, 18 състав, постановено по НОХД № 5382/2016 г., като неправилно и незаконосъобразно и връща делото за ново разглеждане от друг състав на Софийски градски съд.

След връщане на делото в Софийски градски съд материалите по него са разпределени на 12 наказателен състав.

С разпореждане от днес новият съдия-докладчик по делото Даниела Талева е приела, че изготвеният акт не отговаря на изискванията на закона и е прекратила съдебното производство, като е върнала материалите по делото на прокуратурата.

Софийска градска прокуратура не споделя изложените от съдията – докладчик мотиви и след постъпване на разпореждането за връщане на делото в прокуратурата, ще изготви протест.

Така за втори път в рамките на 9 месеца от внасяне на материалите в съда СГП ще положи процесуални усилия за даване на ход на делото по същество.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да прехвърлят делото на МЕШАРЕТО.Циганска работа ама ще бъде добре свършена

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.