Бизнесът и професионалните гимназии се обединяват за преодоляване на кадровата криза

Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Административният съд в Търново прекрати дело за избор на кмет на Ореш

Волейболът по пътя на футбола

„Еврохолд“ ще защитава сделката с ЧЕЗ в съда

Германските власти са предотвратили терористичен атентат, подготвян от „Ислямска държава“

СГС отказа да пусне предсрочно от затвора англичанина Колин Такър, осъден за изнасилване на 6-годишно момиченце

Съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд отказа да пусне предсрочно от затвора англичанина Колин Такър, който бе осъден на 12 г. за изнасилване на 6-годишно момиченце.

Такър е излежал общо 8 г. 3 месеца и 27 дни, от които 1 г. 1 месец и 27 дни са за положен труд, още толкова са му приспаднати от първоначалния арест и реално е излежал 2 г. 6 месеца и 9 дни. Според съда, той е изтърпял половината от наказанието си, но за това време оценката за него от затворническата администрация не е променена значително. При влизането му зад решетките са му определени 85 точки, а сега те са намалени на 70. Така е оценен рискът от рецидив или извършване на друго престъпление. Такър работи, награждаван е многократно и поведението му е добро. Но заради този застой в проблемната зона и опасността от рецидив, съдът реши да отхвърли молбата му. „Не съм виждал баща си от много години. Моля да бъда освободен“, обърна се към съдия Ангелова затворникът. В началото на заседанието англичанинът помоли то да се гледа при закрити врати, но съдът отказа. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативния съд.

През 2006 г. Такър купил къща в стражишкото село Ново градище. Англичанинът изкарвал прехраната си като пастир на селските овце и кози. На 14 декември 2009 г. той гостувал на бабата на детето, за да зареди мобилния си телефон, защото нямал ток в дома си. Възрастната жена пуснала внучето си да отиде с англичанина до селския магазин. Той обаче отвел детето в къщата си и го изнасилил. Заради престъплението първоначално Окръжният съд във Велико Търново му дава 15 г. затвор, които апелативният намалява окончателно на 12 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.