Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Сделката за продажбата на Виваком приключи

Спас Русев

На 30 август приключи успешно продажбата на 100% от акциите на InterV Investment S.a.r.l. (InterV), базирана в Люксембург холдингова комания на БТК ЕАД, съобщи на сайта си руската банка ВТБ.

Компанията е придобита от Вива Телеком – консорциум, в който влизат Спас Русев, миноритарни акционери и ВТБ.

Сделката започва след фалита на КТБ, издала мостово финансиране за 150 млн. на бившите собственици. Продажбата на акциите на InterV бе реализирана чрез отворен търг, воден от E&Y (Ърнст енд Янг) в Лондон през ноември 2015 г. с участието на няколко глобални институционални инвеститори. На 20 ноември Вива Телеком бе обявен за спечелилия участник с финално предложение от 330 млн. евро, което е доста над началната цена от 180 млн. евро, пише в съобщението на ВТБ. Транзакцията бе частично финансирана с 240 млн. евро, отпуснати от ВТБ Груп на консорциума Вива Телеком.

Вива Телеком е солиден актив, който ще спечели от стабилизирането на съществуващата дялова структура на оператора и ефективна инвестиционна платформа, която ще позволи на новите собственици да затвърдят водещите позиции на Виваком на българския телекомуникационен пазар и да рационализират неговите операции. Сделката бе разрешена от българската Комисия за защита на конкуренцията, посочват още от ВТБ.

Разнообразните опити от страна на лица, претендиращи за партньорство с предишния мажоритарен акционер да осуетят процеса в Люксембург се оказаха напразни и техните несериозни твърдения не бяха приети от никой от регулаторните органи в съответните юрисдикции – пише в съобщението – Подобни опити трябва да се разглеждат като нелоялна конкуренция от страна на предишния собственик, който не успя да изпълни задълженията си по дълга.

БТК , която оперира под търговската марка Vivacom, е бившият държавен далекосъобщителен оператор, приватизиран през 2004 г. Тя е най-голямата телекомуникационна компания в България от гледна точка на приходи и абонати и държи водещи позиции в стационарните и мобилните комуникации, както и в IPTV услугите.

Вчера беше тражирана неофициална информация, че новото разпределение на акциите ще отговаря на описаното през юни в руския „Коммерсантъ“: Viva Telecom на Спас Русев с 46%, ВТБ с 20% минус 1 акция, Delta, контролирано от Милен и Георги Велчеви и Красимир Катев, с 19% и миноритари собственици с 15% плюс 1 акция.

Сделката още не е отразена в Търговския регистър.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. “БТК , която оперира под търговската марка Vivacom, е бившият държавен далекосъобщителен оператор, приватизиран през 2004 г. Тя е най-голямата телекомуникационна компания в България от гледна точка на приходи и абонати и държи водещи позиции в стационарните и мобилните комуникации, както и в IPTV услугите.“ Такааа, значи “приватизиран“ или окраден от народа..намериха си начини паразитите да грабят без да бъдат затворни на топло или осъдени на смърт за кражба на народно имущество. Та кои сега ще пипнат печалбата, която по закон принадлежи на Българския Народ? какви са тия бандщги които ще притежават народното имущество и защо не в затвор? подобно кардене на корем беше направено с всичките печеливши народни предприятия, заводи, фабрики институти? Кога крадец споас велчвевите и краско ще бъдат прибрани на топло..а може да имат и интермафиоти зад гърбетата си..позор и Проклятие..децата им ще берат престъпленията им..не, че рептилите много се притесняват за некакви си деццца:))) мъни мъни мъни яеееееее..

  2. Новият собственик на Левски – Спас Русев, е от Перник, роден е на 4 юни 1954 г. От 1991 г. живее в Лондон, но голяма част от бизнес интересите му са свързани с България. Между 1991 и 1992 г. е съветник на президента Желю Желев.

    Името му се свързва, както с първите българи забогатели веднага след падането на комунизма, така и с правителството на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски и по-специално с дошлия от Лондон финансов министър – Милен Велчев.

    Прочети още на: http://www.gol.bg/levski/2016-08-30/koy-e-spas-rusev

    Ето за тези, които не знаят кой е паразит и народен вредител спаааас:))Хитряга от перник и винкело, живее в лондон, за да му е по-лесно и да е по-удобно перничанчето за манипулиране от интермафиотите. Плюс, ако е у перник, а не у лондона, е много вероятно да му смачкат главата:( Освен това него ли имаше предвид желка президант като казваше, че всички около него били крали, но той видите ли не бил крал изобщо:)))) Време му е и на този:( Боже действай и защити истинските си чада..подобни като тоя вече не са хюманс..според лондоно:))) а да питаме с кой ше дели винкело тези %? с лондоно ли:)))

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.