СДС смени лидера на столичната си организация след критики към Лукарски

Общинският съветник от СДС от групата на Реформаторския блок в СОС д-р Антон Койчев беше избран за председател на СДС-София на редовно заседание на организацията, насрочено преди седмица, съобщиха от "Раковски" 134.

Смененият шеф на столичната организация Любен Петров разпространи вчера отворено писмо до ръководството на партията с критика към коалиционната политика. "Преди повече от два месеца изразих на основание становищата на повечето организации и членове в София категоричното си становище пред НИС на СДС, че бъдещето на организацията ни е с ДСБ, като организация с най-близка до нас идеология и електорат, че трябва да стартираме разговори с тях, и бях изключително категоричен, че ние нямаме общо бъдеще с ДБГ и оставането с тях в коалиция на бъдещи избори ще погребе СДС!“, написа Петров, който е и заместник на Божидар Лукарски в партията и в Министерството на икономиката. От многобройни публични изявления е видно, че позициите на Лукарски са обратни на тези на Петров.

За зам.-председатели на СДС-София са били избрани народният представител Борислав Миланов, общинските съветници Миглена Горанова и Радослав Абрашев, както и Илия Лазаров, Пламен Антов, Личо Гогов, Елинка Николова. Секретар на столичната организация на СДС е Красимир Сираков, а председател на предизборния щаб – Свилен Милушев.

На заседанието присъствали 61 от 78 имащи право на глас членове на СДС-София. Всички единодушно гласували за председателя и ръководството на столичната организация. СДС-София изразило пълната си подкрепа за националното ръководство на партията и водената от него политика, изтъкнаха от "Раковска".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика