Главният прокурор Сотир Цацаров: Северин Красимиров е обвинен в особено тежък случай на изнасилване и убийство с особена жестокост

Задочно в присъствието на служебен адвокат на Северин Красимиров са повдигнати две обвинения - за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за умишлено убийство с особена жестокост, обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Министерски съвет. По първото обвинение в Наказателния кодекс се предвиждат от 10 до 20 години лишаване от свобода, а по второто - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Издадена е европейска заповед за задържане. След процедурата пред германски съд следва да постанови привеждане на лицето тук, обясни Цацаров.

На този етап ние не можем да твърдим, че убийството й е свързано с нейната дейност, но няма да спрем работата по нито една версия, подчерта главният прокурор.

Той прокурор обясни, че събраните до момента данни сочат, че Северин е употребил голямо количество алкохол преди престъплението.

Той специално благодари на вътрешния министър Младен Маринов за изключителния професионализъм в разследването.

"За кратък период от време бяха извършени множество действия по разследването, за кратък период от време при изключителна мобилизация на целия наличен ресурс на МВР, а и на прокуратурата бяха събрани множество доказателства, които до настоящия момент водят до извода за виновност на лицето.", обясни Сотир Цацаров. На него са повдигнати задочно обвинения в две престъпления - изнасилване и за умишлено убийство.

С оглед на установения факт, че лицето е напуснало страната на 7 октомври 2018г. в 14.02 часа през "Дунав мост" и установеното негово местонахождение са задействани всички механизми на международната правна помощ. От Окръжна прокуратура Русе незабавно е издадена Европейска заповед за задържане и Европейска заповед за разследване, каза още главният прокурор.

Това, което предстои сега след задържане на лицето - процедурата по изпълнение на Европейската заповед за задържане пред германски съд, след което при всички случаи привеждане на лицето тук, повдигане и предявяване на обвинение, като междувременно се извършват абсолютно всички необходими действия по разследването.

Отправям искрена благодарност към министъра на вътрешните работи за професионализма, посочи Цацаров.

Установените на този етап доказателства сочат на спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство, каза главният прокурор. Самото сексуално посегателство, както и самите телесни увреждания, които са причинени, и които в последствие са станали причина са смъртта й са изключително брутални, изключително тежки по своя характер и показващи доста силни характерови отклонения. Това, което е установено на този етап е спонтанно забелязване на жертвата, нападение, нанасяне на удар, в резултат на който са счупени костите в областта на носа, завличане на жертвата в близките храсти, извършване на сексуално посегателство и други действия,  свързани с него, които са, бих казал, извратени. И едновременно с това нанасяне на още допълнителни удари, лицето е тренирало бокс, обясни Сотир Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право