Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

Мъж наруши повторно карантината си в Исперих Грозят го лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Евакуираха блок в Шумен заради граната Час и половина на въздух

Североизтокът събра над 1 милион пластмасови капачки в помощ на две болници

Повече от 1 милион пластмасови капачки с тегло 22 тона събраха варненци и жители на цяла Североизточна България при поредната кампания на сдружение „Аз вярвам и помагам“.

Въпреки дъжда, в акцията пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна са се включили близо 15 000 души, отчетоха организаторите. С приходите от рециклиране на капачките те ще закупят медицинска апаратура за неонатологията в АГ-болницата и за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“.

В двете варненски отделения се лекуват малки пациенти от целия Североизток. Затова кампанията бе подкрепена от много други общини – Разград, Попово, Търговище, Две могили, Исперих, Каварна, Бяла, Белослав, Дългопол, Ветрино, Провадия и др. Най-малките участници получиха шанс да се снимат с еко-героите „Капачкомен“ и „Принцесата на капачките“.

В рамките на акцията за тях бе организирано и благотворително „Училище по рециклиране“, в което лектори бяха ученици от IV Езикова гимназия и преподаватели от катедрата по „Екология и опазване на околната среда“ в Техническия университет-Варна. Кампанията по събиране на пластмасови капачки ще продължи, обеща председателят на сдружението Владислав Николов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.