Североизтокът събра над 1 милион пластмасови капачки в помощ на две болници

Повече от 1 милион пластмасови капачки с тегло 22 тона събраха варненци и жители на цяла Североизточна България при поредната кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам".

Въпреки дъжда, в акцията пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна са се включили близо 15 000 души, отчетоха организаторите. С приходите от рециклиране на капачките те ще закупят медицинска апаратура за неонатологията в АГ-болницата и за детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна".

В двете варненски отделения се лекуват малки пациенти от целия Североизток. Затова кампанията бе подкрепена от много други общини - Разград, Попово, Търговище, Две могили, Исперих, Каварна, Бяла, Белослав, Дългопол, Ветрино, Провадия и др. Най-малките участници получиха шанс да се снимат с еко-героите "Капачкомен" и "Принцесата на капачките".

В рамките на акцията за тях бе организирано и благотворително "Училище по рециклиране", в което лектори бяха ученици от IV Езикова гимназия и преподаватели от катедрата по "Екология и опазване на околната среда" в Техническия университет-Варна. Кампанията по събиране на пластмасови капачки ще продължи, обеща председателят на сдружението Владислав Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони