Седем години затвор за тартор на наркобанда

Снимка: БТВ

Братовчед на Иван Досков е оправдан

Специализираният съд в София е постановил 7 години затвор за тартора на наркогрупа във Велико Търново Иван Досков. Присъдата е рекордна, защото шефът на ударената преди това банда Айдън Юсеинов получи 8 месеца, които бе излежал в предварителния арест. Оправдан е осмият от групата на Досков-неговият братовчед Милен Дойков. Реално по време на шумните обиски преди около две години в имоти на Досков, бяха открити само незаконни боеприпаси.

Според криминалисти отдерената на търновеца присъда е сериозна. Те правят аналогия с наказанието, което е било наложено на Златко Баретата за същото обвинение, който е получил 6 г., Димитър Желязков Очите-4,6 години лишаване от свобода, Иван Слънцето-3 г., Бай Васо, който освен за дрога, има и обвинение за 16 убийства, бе осъден на 7 години зад решетките.

Преди няколко месеца 26-годишният син на тартора на осемчленната банда за пласиране на дрога-Дилян Досков – Испанеца бе осъден и изпратен във Варненския затвор за три години.

Петима от 8-членната банда на 47-годишния Иван Досков бяха осъдени от спецсъда след споразумения със спецпрокуратурата в София през май миналага година. Спогодбите са били одобрени на 11 май 2017 г. и са влезли в сила. Осем месеца затвор е получил Стефан Йоргов, който обаче скоро ще излезе, защото почти толкова време е зад решетките. Златин Григоров е осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок. Такива наказания са постановени за Галин Рендаков и Пламен Драгоев. Христофор Савов също е признал вината си и наказанието му е две години условно с 4 г. изпитателен срок.

Коментари

Задължително поле