Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Седем дела за изборни престъпления в Софийски апелативен район

Снимка: Архив

В Софийския апелативен район са образувани седем досъдебни производства за изборни престъпления, съобщават от държавното обвинение.

Те се водят от Районните прокуратури в София, Видин и Кула за престъпления по чл. 309, ал. 1 и чл. 167, ал. 2 от НК – съставяне на документ с невярно съдържание и предлагане на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право.

В единият от случаите досъдебното производство се води по повод получен сигнал от гражданка за това, че личните й данни били обработвани в списъка на избирателите, подкрепящи регистрацията на конкретен инициативен комитет. Тя твърди, че никога не се подписвала в подкрепа на съответната регистрация и не давала съгласие за обработване на личните й данни.

Друг гражданин сигнализира за неправомерно използване на личните му данни в списъци на инициативни комитети в разяснителната кампания за предстоящия референдум. Досъдебните производства се водят за съставяне на неистински частен документ-списък на избирателите, подкрепящи регистрацията на партия за участие в изборите на президент и вицепрезидент на РБ, както и за предлагане и даване на имотна облага (парични суми) на лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат или да гласуват на референдум по определен начин.

В района на Апелативна прокуратура – София са образувани 54 преписки, касаещи изборите и национален референдум, като по отношение на 30 от тях са постановени откази. Два от сигналите са изпратени до други компетентни органи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. сега всички тези които са купували гласове по какъвто и начин да е трябва да си понесат заслуженото съгласно законав това число и герб и защо не ги обявяват или чакат да минат изборите

  2. А списъците на свинефермата герб, кой ще ги лови? Колко мъртви души има в тях? Ако гледаме колко са гласоподавателите почти 7 милиона, заедно с младежите до 18 години излаза, че сме почти 9 милиона. Така излиза според фалшивите списъци на свинефермата герб.

Отговорете