Седем души си поделиха приза „Най-добрият човек на Пловдив”

Седем души си поделиха приза „Най-добрият човек на Пловдив” от акцията, която се проведе за пета година поред в града под тепетата съвместно с Националния алианс за хора с редки блести и дирекция „Социална политика“ на общината.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков поздрави за направените добрини и награди с грамоти отличените като най-достойни жители през последните 365 дни жители на града под тепетата – акушер-гинеколога д-р Жорж Пелев, Кольо Бонев, Таня Калчева, Ася Атанасова, Натали Пенева, Таня Харизанова и Жана Белева. Призът на  д-р Жорж Пелев е за помощта, която лекарят е оказал за раждането на сина на Мария Македонска.

Въпреки рисковете, които е имала заради диабета, наднорменото тегло и високото кръвно налягане, тя ражда здраво бебе Пламен, което е вече на 3 месеца. Мария от сърце благодари на   д-р Пелев, който ежедневно, всеотдайно и професионално се е грижил за нея по време на цялата й рискова бременност.

Кольо Бонев пък е отличен като най-добрия човек заради ежедневните му грижи за болната си от Алцхаймер съпруга и помощта към други хора с подобна съдба.

Медицинската сестра Таня Калчева пък е спечелила сърцата на хората с факта, че не само е отдадена на професията си, но и не спира да помага за физическото и психическо преодоляване на страданията на болните и техните близки.

Триото девойки Ася Атанасова, Натали Пенева, Таня Аризанова пък попаднаха сред най-добрите хора в града под тепетата заради помощта, която оказват в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“. Момичетата радват обитателите на социалното заведение с внимание и присъствие, повдигайки духа им с разговори и добро настроение и се грижат за техния външен вид.

Последната наградена бе композиторката на детски песни и създател на „Хора на момчетата“ Жана Белева, която свири на акордеон и отделя от времето си, за да работи в домове за сираци и деца с увреждания, където ги обучава, открива техния талант, дава им надежда и кураж.

Акцията се проведе с помощта на учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, които дежуриха на „Пункта на добротата”, където много жители на града споделиха своите човешки истории за близки и приятели - техен пример за нравствена доброта и съпричастност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България