Седем инспектори от ДАИ прибрани за 24 часа в ареста (обзор)

Седем служители от “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ) във Варна бяха задържани при спецакция на Икономическа полиция. Сред тях има шефове и инспектори, но всички те бяха пуснати от ареста, след като изтече 24-часовия им арест по Закона за МВР.

“Профилактирането” на чиновниците започнало във вторник сутринта, когато ченгета нахлули в кабинетите им в сградата на ДАИ. По време на процесуално-следствените действия били намерени множество документи, съотносими към делото, образувано по случая. Най-вероятно инспекторите са заподозрени за корупционни престъпления, но на нито един от тях не е повдигнато обвинение, нито е отстранен от длъжност.
От прокуратурата казаха само, че ще подведат под отговорност дадено лице тогава, когато имат събрани достатъчно доказателства.

Това е поредната регионална структура на ДАИ, която удрят МВР и прокуратурата в последните години. Дело се води и срещу бившия шеф на агенцията, обвинен като бос на банда. Престъпленията са идентични – събиране на “такса спокойствие” от превозвачи, далавери с шофьорските изпити за книжки и категории, рушвети за лицензи на автосервизи за прегледи и т.н.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вижте какво, не може всеки ден да арестуваме по 5-10-15-20 инспектори, полицаи, митничари и граничари! Просто ги уволнете всичките и ще решим проблема.
    Ще се справиме сами и без тях.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.