Седем медици от Спешна помощ в София - с коронавирус

РЗИ проверява всички посетени от тях адреси

Седем са заболелите от коронавирус служители на Спешна помощ в столицата. Това обяви на брифинг директорът на ЦСМП-София Георги Гелев.

„Преди около две седмици имахме наша служителка с потвърден коронавирус. Тогава се установи, че тя е положителна. В тази връзка всички, които непосредствено бяха контактни с нея, ги изследвахме. Впоследствие - и цялата смяна. Дотук изследваните са 101, това е цялата смяна, която работи в София. От тях в събота и в неделя се установи, че още 6 наши колеги са носители на вируса", каза Гелев.

Двама от заразените са лекари, 1 фелдшер и 4 медицински сестри.

"Днес имахме нови двама колеги от друга смяна, различна от тази в петък. Имаха съспектни оплаквания за коронавирус. В момента са във ВМА и се изследват. Две лекарки и двама шофьори в момента им правят тестовете във ВМА“, добави той.

"Около 200-220 адреса се обикалят през нощта , това прави около 500 за 24 часа, ако посещават 10-12 адреса, няма как да се знае откъде е заразата. Тя не е от днес, днес се манифестират оплакванията. Около 600 са посетените адреси в тези 2 дежурства, РЗИ ще ги обследва. Ще се установи колко от тях са със симптоми. Ще се види дали от служител на Спешна помощ се е получил вируса или от пациент на адрес. И днес има оплаквания на 2 души, ако се окаже, че и те са заразени, следва, че не е от колежката от Австрия, а от болни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България