ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Мъж загина на място при тежка катастрофа на път Е-79

Хванаха товарни автомобили със сладки и сокове без документи и с изтекъл срок на годност

Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор) Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

Седем нови магистърски програми разкрива УНСС Кандидатите избират между над 80 специалности тази година

Традиционно най-предпочитани са „Финансов мениджмънт”, „Икономика на човешките ресурси”, „Счетоводство”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси” , отчитат от вуза

Обучение по седем нови магистърски програми започва тази есен Университетът за национално и световно стопанство. „Дигитална икономика”, „Корпоративни стратегии и дигитални трансформации”, „Бизнес лидерство”, „Противодействие на корупцията”, „Икономика на вътрешния ред”, „Счетоводство, финансов контрол и финанси с преподаване на английски език” и „Бизнес и иновации с преподаване на английски език” са в редовна форма на обучение, като за първите две от тях има и държавна поръчка.

„Тези специалности бяха създадени в отговор на предизвикателствата пред бизнеса и обществения живот и потребностите на пазара на труда. Специалността „Противодействие на корупцията” бе създадена във връзка с договор между УНСС и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Специалността „Счетоводство, финансов контрол и финанси с преподаване на английски език” е официално акредитирана и е създадена в сътрудничество с Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), която е най-голямата професионална организация в света, предлагаща квалификации в областта на счетоводството, одита и финансите”, каза пред „Труд” доц. д-р Стела Ралева, заместник-ректор на УНСС по обучението в ОКС „магистър” и дистанционно обучение.

През настоящата година УНСС обяви прием в над 80 магистърски специалности в пет професионални направления:

„Икономика”, „Администрация и управление”, „Обществени комуникации и информационни науки”, „Политически науки” и „Социология, антропология и науки за културата”. Обучението е в редовна, дистанционна и индивидуална форма, като 57 специалности са в редовна форма. По 50 специалности в редовно обучение има прием по държавна поръчка.

Традиционно най-предпочитани са „Финансов мениджмънт”, „Икономика на човешките ресурси със специализация „Управление на човешките ресурси”, „Счетоводство”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Маркетинг”, „Маркетинг със специализация „Рекламен мениджмънт” и др. На засилен интерес се радват също специалностите, свързани с бизнес администрацията и висшия мениджмънт, регионалния мениджмънт, одитинга и финансовия контрол, корпоративната и националната сигурност, международния бизнес, бранд мениджмънта, дигиталния маркетинг, посочи доц. Ралева. По думите й изброените специалности осигуряват и най-добра реализация на пазара.

 

Избор между тест и есе за специалностите на английски

95% от хората съчетават ученето с работа

Занятията за магистрите са само вечер

„Според наши изследвания над 95% от студентите ни в магистърската степен съчетават обучението си с работа. Като се съобразяваме с този факт, предлагаме много гъвкава организация на учебния процес. Вече трета година занятията на студентите в редовно обучение са концентрирани в късните часове на деня, като най-ранният част на започването им е 17,45 ч. В дистанционното обучение присъствените занятия на студентите се провеждат само в събота и неделя”, обясни доц. Ралева.

Тя посочи, че най-голямата част от кандидатите избират магистърска специалност, която е различна от бакалавърската им, но е от същото професионално направление. По думите й, те изхождат от разбирането, че наличието на две специалности от едно направление ще им осигури по-добри възможности за реализация, като обикновено едната от тях е по-широкоспектърна, а другата е по-профилирана.

Приемът за магистрите става чрез полагане на кандидатстудентски изпит, който е под формата на тест в електронен и/или в хартиен формат и е различен за завършилите икономически и неикономически специалности.

За някои от специалностите вече може да се кандидатства по избор с тест или с есе по определена тема, свързана с профила на специалността.

„Новото през тази година е, че за всички специалности с преподаване на английски език кандидатстването може да бъде както с полагане на тест, така и с разработване на определена тема на английски език. Това се прави с цел осигуряване на равнопоставеност на кандидатите, които са български граждани или граждани на други страни”, каза доц. Ралева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. УНСС – Утре носете съответната сума…нали така..Ех, Булгаристан

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.