Седем открити библиотеки на „Славейков“

Първо ще се направи прототип на един щендер, ще се представи на място, ще се отразят забележките и след това ще се изработят останалите, се разбра по време на обсъждането на доклада днес.

Книжният пазар с преместваеми обекти

Арх. Паскалев разработва идеен проект 

“Пазари Запад” плаща 276 хил. лв.

Седемте преместваеми щандове за книги, които ще бъдат поставени на площад “Славейков”, ще представляват открити библиотеки. Всяка ще събира до 200 тома книги, ще има осветление и отопление. Това се разбра по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси в Столичния общински съвет, където бе обсъден доклада на общинското дружество “Пазари Запад” за връщането на емблематичния книжен пазар.
След като преди 2 месеца бе приета общата схема за разполагането на щендерите на Книжния пазар, на днешното заседание бяха обсъдени конкретно предложените щендери и тяхната визия. Прието бе в комисията по избор на изпълнител да има представители от всички политически групи в СОС. Предвижда се “Пазари Запад” да похарчи за щандовете 276 000 лева.

Цената предизвика спорове между членове на комисията. Според едни е висока, според други е нормална за доброто качество на щендерите.

“Автор на идейния проект е арх. Паскалев, който участва в конкурса за Зона 2. Предложението за щандовете е за открит тип библиотека и това срещна най-голямо одобрение. Затова арх. Паскалев бе поканен и разработи идеен проект. На тези щендери е предвидено да има осветление, отопление, да се затварят и да не се поставят книги в кашони и всеки ден да се местят, както беше преди с кашоните от банани”, каза пред общинските съветници вносителят на доклада Николай Стойнев, който е председател и на комисията по икономика и собственост към СОС.

Коментари

Задължително поле