Седем ранени в Мадрид за 5:1

Всички страхове се сбъднаха - полски "воини" вилняха в Мадрид без значение, че тяхната "Легия" бе сразена с 1:5 на "Сантяго Бернабеу". Цял ден в мадридската столица пияни хулигани от гостите се биеха първо с фенове на "Реал", после с полицаи, а накрая и между себе си. Равносметката от екшъна - 7 ранени и десетки арестувани.

Най-смелите поляци хвърляха бутилки и бомбички по полицията, а в хода на сражението заплашиха с побой оператор, който се опитваше да снима. Цял час бе необходимо на органите на реда да се справят със ситуацията. Заради 3500 гостуващи запалянковци бяха мобилизирани 2000 полицаи - с 500 повече отколкото за "Ел Класико" срещу "Барселона".

На трибуните хулиганите от "Легия" продължиха да безчинстват и опитаха да атакуват сектор с мадридисти. Но с това дербито приключи. А българският национал Михаил Александров въобще не бе включен в групата на "Легия". На терена "Реал" бродираше, но за сметка на своята мегазвезда Кристиано Роналдо. В една от редките тихи за реномето му вечери португалецът не успя да стигне до заветния си гол №100 в Шампионската лига.

Звездата в "бяло" за вечерта се наричаше Марко Арсенио. Младежът е единственият играч на "Реал" с гол във всички турнири - факт, с който дори вездесъщият Кристиано не може да се похвали. За първи път от декември миналата година Гарет Бейл се разписа в Шампионската лига, а с попадението му стартира голеадата. "Очевидно е, че трябва да се подобрим", каза Зинедин Зидан, треньорът на "Реал". Така французинът отговори на въпрос защо след 3 мача в групата

37-2

Eврошампионът продължава да се задоволява с второ място в групата си. "Борусия" (Дортмунд) направи още един спектакъл, въпреки че при гостуването на "Спортинг" (2:1) средната възраст на тима бе скромните 23,8 г. При първия гол габонската пантера Пиер-Емерик Обамеянг направи спринт със скорост 33,3 км/ч.

Михаел Цорк, спортният директор на "Борусия", се възмути от липсата на джентълменство у португалците. При един сблъсък защитникът Сократис Пападопулос падна с кървяща глава на земята, а вратарят Роман Бюрки хвърли топката извън терена. "Спортинг" веднага изпълни тъч и организира атака. "За 30 години във футбола не съм виждал такава липса на чест", отсече Цорк, който е еврошампион с "Борусия" от 1997 г.

"Не може да се постъпва по такъв хулигански начин - изригна вратарят Бюрки. - Преди мача съдиите ни казват какво може и какво не може, какво трябва и какво не трябва. Имаше кръв по главата на Сократис, но... Жалко е за португалците!"

След 9 поредни победи във всички турнири на своя стадион "Жозе Алваладе" тимът на "Спортинг" допусна първо поражение. В дебютния си за сезона мач в Шампионската лига "лъвовете" водеха с 1:0 като гост на "Реал" до 89-ата минута, но допуснаха обрат - 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят