Седем служители на "Гранична полиция" обвинени за организирана престъпна група

Към този момент са повдигнати обвинения за корупция на 7 лица, служители на „Гранична полиция“. Всички са с обвинения за участие в организирана престъпна група, действала от септември 2016 г. до 16 ноември тази година. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, по време на брифинг в Съдебната палата във връзка с проведената специализирана операция на ГКПП –„Дунав мост“.

По думите й групата се е занимавала с корупционни престъпления - искане и получаване на подкупи. „Класическата схема на корупция", каза тя.

Арнаудова уточни, че са разпитани около 10 свидетели. По думите й в рамките на разследването са използвани СРС и прокуратурата разполага с доказателства за извършени престъпления.

„Искането на подкуп е било мотивирано от правомощието на служителите на „Гранична полиции“ да могат да изпращат заявление до служителите на Агенция „Митници“ за извършване на щатни проверки. За да не се извършват тези проверки, служителите са искали парични суми, макар и в не големи размери", обясни Арнаудова.

По думите й вчера са извършени претърсвания в жилищата на 7-те задържани лица, автомобилите им, както и лични обиски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право