Седмицата започва с хладно време, затоплянето предстои

Новата седмица започва с хладно време, но предстои затопляне, уверяват синоптици.

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, значителна ще се задържи само в източните райони. Ще е ветровито, с умерен временно до силен вятър от запад-северозапад, но до края на деня ще отслабне. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса, в София - около 14 градуса. Още в следващите дни обаче времето ще започне да се затопля.

Най-големи количества валежи за последните 12 часа са отчетени в градовете Силистра - 49 л/кв.м, Шабла - 39 л/кв.м, и Добрич - 31 л/кв.м, съобщиха от НИМХ към БАН. Във Велико Търново до 9.00 ч. тази сутрин са измерени 28 л/кв.м, в Шумен - 26 л/кв.м, Свищов - 25 л/кв.м, Бургас и Враца - 23 л/кв.м. В София са отчетени 9 л/кв.м.

Атмосферното налягане е по-ниско, но ще се повишава и ще е близко до от средното за месеца.

В планините ще духа силен северозападен вятър, но през деня постепенно ще отслабва. Облачността ще се разкъса. Преди обяд на отделни места, главно в Стара планина все още ще превалява сняг и там валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са в интервал между 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 18-19, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България