Седмица на избор за треньор и спортист №1 на 2017-а

Стартира гласуването за треньор и спортист на годината, организирани от „Труд“ и „Нове АД Холдинг“.

В 34-то допитване за №1 сред треньорите, което започва от утре и ще продължи до 11 декември, отново ще участват с колективни мнения спортните отдели на националните медии – телевизии, вестници, радиостанции, агенции и сайтове.

По традиция победителят ще получи картина на специална церемония. Тогава ще бъде обявена и десетката на спортистите. В 60-о юбилейно издание на анкетата професионалните спортни журналисти могат да дадат личния си вот онлайн на специалния сайт www.sportistnagodinata.bg до неделя. Гласуващите имат право да номинират атлети от индивидуален спорт, както и самостоятелни спортисти от съответен отбор. Всеки от Златните 10 ще получи почетна статуетки. По време на церемонията ще бъдат отличени още най-добър спортист с увреждания и отбор на годината.

През 2016-а треньорската анкета бе спечелена от Ина Ананиева, която изведе ансамбъла по художествена гимнастика до бронза на олимпиадата в Рио. А за спортист №1 бе обявена лекоатлетката Мирела Демирева, спечелила сребро в скока на височина на игрите.

От 2015-а анкетата „Спортист на годината“ има партньор, следящ за максимална достоверност и коректност на вота - Българска асоциация на спортните журналисти По традиция церемонията е с подкрепата на генералния споносор “Еврофутбол”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт