Седмица на медицинското образование правят в Пловдив

Седмица на медицинското образование ще се се проведе от 24 до 28 април в Пловдив, а за участие вече са се регистрирали 226 студенти. Те ще бъдат обучени допълнително от експерт-специалисти по теми и въпроси, незастъпени обстойно в учебната програма, а освен това ще имат възможност за изява със свои реферати.

Форумът е под мотото „А кой е казал, че медицината е само четене на дебели книги?!“, а организаторите от Асоциацията на студентите медици (АСМ) призовават колегите си да приложат на практика наученото в университета и да забравят скуката от самоцелното четене на трудните учебници, като покажат на всички и на себе си колко интересна е медицинската наука.

Програмата на Седмицата на медицинското образование включва работа в новия симулационен тренировъчен център на МУ-Пловдив върху последно поколение биотехнологични манекени-кукли и симулатори, упражнения за хирургично зашиване и разчитане на ЕКГ, колоноскопия, бронхоскопия, образна диагностика, занимания в интерактивни „работилници“ и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.