Сезират Цацаров за гетото в Асеновград Още през 2014 г. незаконните постройки били 230

Инициативният комитет на протестиращите в Асеновград е изпратил на главния прокурор на България Сотир Цацаров “Плана за действие на Община Асеновград за интегриране на ромите за периода 2014-2017 година”. Според недоволните мерките били абсолютно незаконни. Това съобщи Йордан Тодоров от Инициативния комитет, който уточни, че още през 2014 г. общинската администрация е констатирала наличието на 230 незаконни постройки в близост до ромската махала “Лозница” и извън регулацията на града.

“В така наречения “План за действие за интегриране на ромите” е описано, че част от мерките за намаляване на тази бройка включва създаването на условия за узаконяване на вече съществуващите жилищни сгради. Считаме, че тези мерки са незаконни и затова изпратихме документа до главния прокурор Сотир Цацаров”, коментира Йордан Тодоров от Инициативния комитет.

Той припомни, че в началото на месец юли 2017 г. от местната администрация са съобщили, че броят на незаконните постройки е 120.

На 20 август в Асеновград нямаше протестни шествия. Началото на протестите бе поставено на 28 юни, 2 дни след масовия побой, който нанесоха десетки цигани от квартал “Лозница” над деца спортисти и техните родители и треньори от клуба по кану-каяк “Асеновец”.

От Инициативния комитет обясниха, че няма да се проведе традиционният неделен протест заради насрочената за 24 август в Асеновград национална кръгла маса, чиято основна тема ще бъдат ромските безчинства и мерките за противодействие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Симеонов е зает,сега прибира лаптопи от заведенията вСлънчев бряг.Пък и морето е къде по добра дестинация от циганския квартал в Асеновград.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.