Сезонът за мъжкия отбор по футбол на Харвард приключи след сексистски скандал с женския отбор

Харвард отстрани своя мъжки отбор по футбол, след като стана ясно, че играчите класирали по атрактивност колежките от женския отбор по футбол и давали подробни коментари относно тях, съобщи BBC.

Деканът на университета Дрю Фауст определи това поведение като потресаващо.

В момента "Харвард" е на първо място в класирането на университетската лига, където има дълбоки традиции и 13 титли в историята си.

Отборът ще пропусне мачовете си до края на този сезон.

Доклади посочват, че е възможно мъжкият футболен отбор на Харвард всяка година да е разпространявал снимки на женския отбор, оценявайки атрактивността им от 1 до 10, като всеки посочвал причината за своето оценяване.

До съвсем скоро документите от 2012 г. са били публично достъпни в група на отбора в Google.

Разследването е открило, че тази практика е продължила до настоящия сезон, обясни г-жа Фауст. Тя написа, че е "дълбоко потресена да научи, че действията на мъжкия отбор от 2012 г. не са изолиран случай на отделни индивиди".

"Нашето решение е сериозно и обмислено. To e взето с оглед на поведението на тима, което е абсолютно неприемливо, няма място в институция като "Харвард" и си противоречи с ценностите на университета", заяви деканът. "Жените спортисти трябва да са горди със своите постижения, а участието им в състезания не може да бъде обвързано само с физическия им изглед", категорична е Фауст.

След като скандалът стана публичен, момичетата от тима на университета получиха безусловната подкрепа на други отбори от учебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка