Язовир „Йовковци“ има запаси на питейна вода за поне 6 месеца

Министерство на културата отпусна 140 000 лева за ремонт на къща музей „Алеко Константинов“ в Свищов

Завод за електрически превозни средства ще отвори 2000 работни места у нас

Хванаха евродепутата Ангел Джамбазки да шофира с алкохол в кръвта

В МОСВ не е постъпвало заявление за внос на отпадъците, задържани в Италия

Как купуват изборите в САЩ и колко ще струва победата през 2020-а Най-богатите от милиардерите на Америка купуват общонационалните избори по $100 на глас и дори печелят от това

Нови коли за скиорите Радослав Янков, Алберт Попов и Владимир Зографски ще карат Audi Q5

Джип отнесе светофар в столичния кв. Овча купел

Борисов присъства на първото заседание на лидерите на ЕНП, ръководено от новия президент Доналд Туск

Хиляди алжирци излязоха на протест срещу провеждащите се президентски избори

БАБХ ще взема проби на всяка пратка с птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България

Топлофикация Русе плаща 80 000 лв. обезщетение на жена, паднала в изкоп с вряла вода

Комисар Венелин Младенов е новият началник на „Пътна полиция“ в Пловдив

Арестуваха пловдивски антимафиот за търговия със стоки менте

Рекордни 19 номинации за „Треньор №1“

Сексоложката Наталия Кобилкина пред “Труд”: Нашето общество става все по-инфантилно

Бракът и децата винаги носят радост, независимо на каква възраст се впускаш в тях

Световноизвестната руска психоложка Лариса Ренар пристига в България на 16 и 17 ноември по покана на популярната у нас сексоложка Наталия Кобилкина. Дни преди семинара за женското лидерство, Кобилкина даде интервю за “Труд”, в което разказва за ролята на дамите в българското семейство, как се отразява на сексуалния живот, ако нежния пол командва у дома, и как се е променил животът є след раждането на дете.

– На предстоящите два семинара с Лариса Ренар ще се обсъждат теми за женското лидерство в 21. век. Как според теб ще приемат българските мъже жената в тази по-активна роля?
– В последните години жените се доказаха като много мощни и успешни лидери в бизнеса и едновременно с това, те умеят успешно да комбинират семейството и работата. Все повече женски имена присъстват в списанията за бизнес като “Форбс” например, жените правят своите успешни бизнеси и организират мащабни проекти. Вярвам, че големите трансформации в този свят ще се случат благодарение на жените. И на 17 ноември ще дадем на дамите нова гледна точка как могат да влияят и да създават новата реалност.

– Възможно ли е жените да бъдат на високи позиции на работното място, а у дома мъжете да командват?
– Наскоро бях на вечеря с един приятел – милионер и той ми каза: “Аз винаги си избирам силна и успешна жена за съпруга, защото тя реализира своето желание да командва в работата, а вкъщи иска да бъде просто жена. Точно обратното – жените, които нямат реализация в професионален план, често вкъщи се превръщат в контрольори на цялото семейство”. Не мога да не се съглася с него. Аз лично вярвам, че колкото по-активна и силна е жената в бизнеса, толкова повече копнее да се отпусне вкъщи и да бъде просто обичана и любяща съпруга. На 16 ноември в София Лариса Ренар ще направи много интересен семинар – как да влияем на мъжете по женски начин чрез квантова психология и женски практики. Ние, жените притежаваме тази сила – да владеем свотята женска енергия.

– Когато една жена заеме лидерска позиция в отношенията с мъжа си, как се отразява това на сексуалния живот на двойката?
– Обикновено не много добре, често в такива случаи мъжът се чувства под натиск и не проявява своето сексуално желание, а жената се чувства отблъсната и нежелана и се развиват големи трагедии на тази почва. Често при мен идват такъв тип клиенти и променяме много неща на ниво психология. Има един курс “Гейши”, който провеждаме вече 10 години и в него първото, на което уча жените – това е смирение и отдаденост на техния мъж. Чак след както предадат лидерство в мъжките ръце, започват да се случват истинските чудеса.

– Кои са трите качества в съвременната жена, които най-много привличат и съответно отблъскват мъжете?
– Във всички времена жените са привличали мъжете с красота, уязвимост и нежност. И са ги отблъсквали с изисквания, грубост и неблагодарност.

– Повечето представителки на нежния пол искат традиционните брак, дом и дете от мъжа. Различни ли са желанията на модерната жена?
Един друг мой приятел казва: “Аз съм стар шовинист и вярвам, че за да има щастлив брак, мъжът трябва да бъде по-силен, по-умен, по-богат, той е този, който защитава жената и децата си и така трябва да бъде. Най-голямото зло днес е феминизмът, жените се пребориха за своята свобода и сега се чудят какво да правят с нея, оплакват се, че няма силни мъже. Скоро истинските мъже ще бъдат в червената книга като изчезващ вид”. Аз също споделям мнението, че жената преди всичко трябва да има щастливо семейство, а след това може да изгражда кариера колкото си иска.

– След двата семинара – “ВИП курс за вълшебници” и “Жената на 21. век” – кой е най-ценният урок, който всяка дама ще научи за подхода към мъжете?
– Ще се учим как да излезем от старите модели на жертви на нашите майки и как да изградим новото поле, да бъдем реализирани и щастливи жени.

– Предстои и парти след семинарите, в което с Лариса Ренар ще покажете практики за омагьосване на партньора. Възможно ли е тези практики да се прилагат и върху вече съществуващия партньор?
– Да, разбира се, важно е да съблазняваме и да флиртуваме с мъжа до нас, особено след дълъг брак.

– Наскоро станахте майка – през първите месеци след появата на детето много жени трудно се справят и дори изпадат в депресия – как да се предотврати това?
– Вярвам, че в този момент на жената трябва да й се помага, много е трудно да се грижи изцяло сама за детето и дома, а когато и се налага и да работи, това е направо невъзможно. Аз разчитам на помощ още от първия ден – и от съпруга ми, и от родителите, и от гледачка и се чувствам готова за второ дете. Голямо щастие е, но при условие, че има кой да ти помага. Някои жени избират да правят всичко сами и обикновено те са доста изморени и измъчени. Не разбирам защо си го причиняват.

– Как двамата родители могат да запазят близостта помежду си в емоционален и сексулаен план – вярно ли е според вас, че много мъже изневеряват в този период защото не получават достатъчно внимание от майката?
– Да, вярно е. Тук е важно майката да не влиза в прекалена обсебеност от детето, наистина е много примамливо да спиш с детето, да се слееш с него, хормоните на окситоцин дават толкова щастие да бъдеш с малкото чудо, че забравяш за любимия мъж. Ако жената иска да си запази мъжа, трябва да си наложи правило да поеме грижата преди всичко за себе си и за него.

– Грешка ли е според вас, че все повече жени отлагат създаването на семейство и раждането на дете?
– Сключих първия си брак на 20 години. Бях млада и скочих с кеф в отношенията. Втория път подписах на 32 и пак беше прекрасно! Бракът и децата винаги носят радост, независимо на каква възраст се впускаш в тях. Все повече жени се притесняват, че ще изпуснат кариерата си, ако се омъжат, но не мисля че това е истина. Ако ти е писано да правиш успешна кариера, ще я направиш и с мъж, и без мъж, и с деца, и без тях. Майка ми се омъжи на 23, има 3 деца и супер кариера като лекар. Надявам се все по-малко жени да отлагат тези щастливи събития.

– В днешно време все повече мъже стават бащи отново след 40-45 години, което в миналото се случваше доста по-рядко. Как си го обяснявате, какво се променя в разбиранията или начина ни на живот?
– Нашето общество става все по-инфантилно и все по-късно порастваме и по-късно поемаме отговорност и решаваме да имаме деца, често не от голяма любов към жената, а просто защото е дошло време за това. И навсякъде можем да видим доста възрастни родители с малки деца. Но, от друга страна, тези родители са по-готови и по-зрели за децата, отколкото много млади хора. Вярвам, че промените идват и постепенно жената ще се научи да бъде и смирена, и креативна, и реализирана.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.