Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Секс роботите идат! Създават се машини за оргазми, които на докосване и като поведение са почти като хората

ВИЦ

Японците измислили секс робот и взели три жени да го изпробват. Влязла първа американката, след половин час излязла – изтощена от секс.

След нея влязла японката. Излязла след един час – едва се държи на краката си.

Накрая влязла българката. Час, два, три – никой не излиза… По някое време отвътре изскача роботът и хуква да бяга, а мадамата след него:

– Къде тръгна бе, железния? Батерии за ебане нямаш, а да бягаш – имаш !?

 

Надуваемите кукли да се отместят – идват секс роботите. Изкуственият интелект (AI) си пробива път към глобалния пазар за секс атрибути, носейки със себе си революция на роботизирани “секс-технологии” (sextech), разказва “Ройтерс”.

Създават се машини за сексуално удоволствие, които на докосване и като поведение са почти като хората. В същото време се води дебат за границите на тази съвсем нова индустрия, включително за необходимостта още сега да се въведе забрана да се създават секс кукли деца.

Фондацията за отговорна роботика разпространи свой доклад за растящия пазар за подобни устройства. В него се казва, че бързо напредващите технологии вече водят към изработването на “андроидни кукли за любов”, способни да заемат 50 секс пози.

Те още сега могат да бъдат изработени до най-дребни детайли като формата на зърната на женските гърди или цвета на окосмяването на Венериния хълм. Засега цените се очертават в рамките на 5-15 хиляди долара.

Автоматизирани кукли, които вече повече приличат на хора, повдигат непознати доскоро въпроси пред обществото и лидерите, взимащи решения. Трябва ли, например, да се подкрепя употребата им в клиники за сексуална терапия, за отклоняване нагона на извършители на сексуални посегателства или за хора с физически недъзи?

Датската фотографка Бенита Маркусен има проект, в който документира отношенията между мъже и кукли и споделя, че е попаднала на един съвършено нов свят, в който стотици силиконови и пластмасови “жени” всяка година помагат на мъже, страдащи от самота или провал в сексуалния живот.

Фондацията е част от Глобалния институт за справедливост в Хага и декларира, че е създадена “с убеждението, че роботите са толкова отговорни, колкото хората, които ги създават и използват и в крайна сметка пред закона трябва да се изправя човек, а не машина”.

Ноел Шарки, професор по изкуствен интелект и роботика в Университета в Шефийлд, казва, че е трудно да се предвиди докъде ще стигне разрастването на този пазар или какъв ще е ефектът върху обществото в следващите години. “Само нишов продукт ли ще останат куклите роботи или ще променят обществените норми и ще се превърнат в масов продукт? Как ще се съотнася сексът с робот с интимните отношения между хората?”, попита той на брифинг в Хага.

Докладът предлага за по-широк дебат наглед тясно специализирани и немислими доскоро проблеми като какво да е отношението към “изнасилване на робот”, ако се приеме, че това окуражава “изнасилвача” да посегне на реални жени.

Ако машината е създадена да се съпротивлява в такава ситуация, не е ли всъщност точно това, което изнасилвачът търси? Ако пък не се съпротивлява, не формира ли това погреши представи за сексуалността на жената?

Следва въпрос не е ли редно да се създават роботи, които да отблъскват подобни посегателства и приемат “секс” само при “нежност”. И как се дефинира тази “нежност” – куклата да се “отключва” при изрази от типа на “моля, може ли да правя секс с теб”?

Една от засегнатите теми е за това дали чрез секс роботи могат да се намалят или ще се увеличат сексуалните престъпления. Авторите казват, че специалистите в академичните среди, с които са разговаряли, нямат общо мнение. Едни казват, че е е възможно сексът с “интелигентна кукла” да намали желанието за насилие срещу реални хора. Други са на противоположното мнение – че ефектът ще е по-скоро стимулиращ “незаконни сексуални практики”. Това води към опасна територия, в която изглежда щетите ще са повече от ползите.

Що се отнася до дискутираната от десетилетия хипотеза за “взаимни чувства” между робот и неговият/нейният осбственик, в доклада се казва, че сегашната AI технология сочи, че в обозримо бъдеще (5-10 години) това няма да се случи:

“Роботите не изпитват любов. Най-доброто, което могат да направят, е да симулират чувства и оргазъм.”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. След време в ЕС първи ще узаконят бракът между човек и робот с мотива,че се грижат помежду си и едната страна има чувства,т.е роботът е обичан.

  2. A koi shte razhda, obgrizva, vozpitava , soprezhiviava, za da gi ima tia strastoliubivi krasavici – tatko I mama. Zatui e pisano che e merzost pred Gospoda da se sovukupliavash s ne-coveci – podobno na narkomaniata , a sledstvieto e duhovna , a otposle fizicheska smrt

  3. Лорд Евгений Минчев вече се е записал в списъка на чакащите за робот-eбaч. Митьо-пищова е направил заявка за 6 роботки-манекенки !!!! Коко Динев е поръчал да разработят специални роботки, дето хем да му духат, хем да пеят чалга!!! А в Симитли вече са поръчали специален секс-робот, модел “Винету”, няма да кажа за кого го готвят.

  4. Пьлни глупости…живата пльт си е най добре…влагата,топлината,охкането,пьшкането ,мириса на женско тяло,формите,мекотата,твьрдината с нищо не може да се замени

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.