Повечето дилъри на дрога по училищата вече са ученички

Директори и учители в столични училища понякога не дават гласност на случаи на продажба на дрога, за да не пострада рейтингът на учебното заведение, заяви Петьо Петков от Сектора за борба с продажбата на наркотици към СДВР пред БНР.

"В последните години наркодилърите не са извън училищата. За съжаление се забелязва една такава тенденция, че самите наркодилъри са вътре. Това са учащите, които са вътре в едно училище. Някои продават, някои черпят. В последната година се забелязва една тенденция, че повечето от дилърите са жени, момичета. Да, ученички. Някой, който има по-големи възможности и закупува малко повече, преди всичко от марихуаната, нищо не му пречи, за да се изяви като по-личен и лидер вътре в това детско общество, той черпи около себе си псевдоприятелите", обясни Петков.

Според полицията, ръководствата на училищата, в които се продава дрога, са наясно с проблема.

"Има един такъв проблем, че заради куп проблеми, свързани с цялостния план и методика на образованието, което е, това нещо остава вътре. Ако един директор обяви една тревога, че в училището има еди какви си видове наркотици и че децата употребяват и така-нататък, имиджът на самото училище пада", твърди той.

Хероинът е изчезващ вид наркотик, а в столицата се употребява предимно синтетичната дрога, отбеляза Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право