Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

Как се псуват шофьорите в София?

Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

Село Бояново на бунт срещу заселването на незаконните мигранти

Снимка: Архив

Под наслов „Бояново за българите! Мигрантите вън!“ се проведе протест в село Бояново, област Ямбол срещу създаването на център за мигранти.

Стотици родолюбиви българия се събраха на площада в селото. Поводът е обявеното намерение на правителството да изгради нов бежански център, който да бъде с капацитет 2 000 души. Протестиращите, организирани от неформална гражданска организация, настояха центърът да не бъде изграждан.

Очаква се настанените в него да бъдат основно нелегално преминали българската граница икономически емигранти. С плакати „Бояново за българите! Мигрантите вън!“ и „Мигранти не сте добре дошли“, и скандирания: „Да живее България, да живее българския народ!“, демонстрантите показаха своето несъгласие с решението на правителството. „Основната причини за протеста, под наслов „Бояново за българите! Мигрантите вън!“ е информацията, че в изоставените казарми до селото, в палатки и фургони, ще бъдат заселени повече от 2 000 мигранти“, обясни Калоян Желязков, от организаторите.

„В Бояново живеят 700 души, предимно възрастни хора, което означава, че ще се превърнат в малцинство в собствената си родина – България.“.

Желязков е категоричен, че това няма да бъде последният протест, ако управляващите не променят позицията си. „Почти всички от мигрантите преминали незаконно границата са икономически мигранти, те не са бежанци – не бягат от война. Нямат никакво право да останат в България, тъй като са нарушители на държавната ни граница. Трябва да бъдат съдени по бързата процедура и връщани обратно, а не заселвани в Бояново или където и да е било другаде в България!“, каза Желяков.

На фона на разветите стотици български знамена и патриотични песни, Калоян Желязков призова управляващи и опозиция да се застъпят за българските граждани и да защитят тяхното право, както са заклели за това в Конституцуята на Република България.

„Призовавам народните представители от Ямболски избирателен район да чуят своите избиратели и да им обяснят, ако могат, защо трябва да се превърнем в малцинство в собствената си държава!“., обърна се той към политиците. Протестиращите са решени ако исканията им не бъдат чути да стигнат до гражданско неподчинение и да затворят международния път за Турция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.