Село само си прави водопровод

На общо събрание в Скрино м.г. местните решили всеки да дари средства и с доброволен труд да участва в изграждането на новия водопровод.

Хората от кюстендилското с. Скрино доброволно са събрали 7 000 лв.

Жителите на кюстендилско село сами си правят водопровод. Хората от с. Скрино ще изградят ВиК инсталацията със собствени средства, като до момента са събрани 7 000 лева. От община Бобошево са обещали да осигуят техниката за изкопаване на трасето.

Необходимите материали за проекта вече са били закупени, а хидролози са очертали и маркирали трасето. На общо събрание в Скрино през 2018 г. местните решили единодушно всеки да дари средства и с доброволен труд да участва в изграждането на новия водопровод, който ще увеличи дебита на питейната вода в селото.

Към идеята безрезервно се присъединили и собственици на вили и на наследствени къщи, които посещават селото през почивните и празничните дни или пребивават тук предимно през летния сезон.

До решението се стигнало заради ходене по мъките, за да се снабдят жителите с питейна вода. А причината за несретата са честите аварии по стария водопровод - за миналата година те са били осем. Дори тогава обаче местните се оправяли сами, а не викали аварийните екипи на ВиК дружеството.

Коментари

Задължително поле