На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Село се облагородява с фонд „ресто“

Жителите на село Хан Крум, част от шуменската община Велики Преслав, ще облагородят двора на ремонтираната си църква с пари от фонд „ресто“. Както „Труд“ писа, преди година местни хора станаха инициатори в касичка, поставена в селски супермаркет, всеки да пуска лептата си за населеното място. Дори поставиха тетрадка за идеи какво да се направи с доброволно събраните пари. Фондът няма да стигне за смели инициативи от рода на асфалтиране на улици, каквито желания има, а и те са грижа на голямата община, към която е селото.

Отделените стотинки и левчета от работещи и пенсионери обаче, ще отидат за закупуване на пейки за двора край храм „Света Троица“. Това са решили единодушно инициаторите на общоселския фонд, каза кметът Галин Бенев. Тази година е ремонтиран покривът на 70-годишната църква, във вътрешността на тавана също са оформени сводове. Така че парите пак ще послужат за общото благо и за облагородяване на селото, коментират местните.

trsh2411-1

Това не е първа акция на инициативни хората от с.Хан Крум, които не чакат само на държавата. Преди време ловците вдигнали заслон в дъбовата гора край селото, после събрали пари и за момче с изгаряния.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.