На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Село се поклони пред чудотворна реликва на Архангеловден

Жителите и гостите на монтанското село Вирове се поклониха на Архангеловден пред одеждите на Светата Преподобна Петка Параскева.

Архангеловден

В деня на водача на небесните сили Свети Архангел Михаил хората в селото край областния град празнуваха патронния празник на храма си, както и обновлението му.

Архангеловден Пловдив

На празника в над 80-годишната черква бяха положени част от одеждите на Света Петка, смятана за закрилница на българския народ и държавата. Дрехата е обвивала мощите на светицата, които се пазят в румънския град Яш.

Реликвата е дарение от Румънската православна църква на християните в България послучай 200 годишнината от рождението на Екзарх Антим Втори. След като гостува вече в част от храмовете на Северозапада одеждата ще бъде положена за постоянно в Клисурския манастир край Вършец.

Десетки деца и възрастни се поклониха на Архангеловден пред одеждите на Света Петка в обновения храм „Св. Архангел Михаил” в село Вирове
Десетки деца и възрастни се поклониха на Архангеловден пред одеждите на Света Петка в обновения храм „Св. Архангел Михаил” в село Вирове.

Десетки възрастни и деца се стекоха в деня на Свети Архангел Михаил в селския храм, където тържествена литургия отслужиха и осветиха и благословиха курбан за здраве архимандрит Антим  и енорийския свещеник отец Валентин. Църквата  „Св. Архангел Михаил“  във  Вирове е построена през 1933 година с дарения на хора от селото. Със съдействието на община Монтана и Комисията по вероизповедания миналата и тази година бяха ремонтирани основно покрива и фасадата на черквата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.