Селски кметове в Пловдивско настояват за повече правомощия пред кандидат-депутати от ГЕРБ

Водачът на листата на ПП ГЕРБ Пловдив област генерал Константин Попов и кандидатите за народни представители Евелина Апостолова и Гергана Трендафилова заедно с областния координатор на партията Розалин Петков се срещнаха с кметове и общински съветници от община Марица, симпатизанти и жители на село Войводиново.

11pl4022-gerb-3На нея кметът на Скутаре Стоян Добрев настоя за повече правомощия за кметовете по села. "За да запълня три дупки в асфалта - трябва да питам 17 души", възмути се Добрев. "Тук стигаме до въпроса за финансовата децентрализация", отбеляза кандидатът за народен представител Гергана Трендафилова, а думите й бяха подкрепени и от ген. Попов.

Той обясни, че от опит знае, че колкото повече даваш права и отговорности на хората, с които работиш, толкова по-добри резултати получаваш. Генералът даде пример как, когато е бил командир на ВВС, чрез промени в нормативната база, са дадени права и отговорности на командирите по формированията.

"Работата вървеше много по-добре и задачите се изпълняваха по-ефективно", категоричен бе ген. Константин Попов.

Според него най-страшното днес е хората да загубят доверие в народните си представители и затова той давал само обещания, които може да изпълни. Генерал Попов изтъкна, че вярва на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и на заместника му Цветан Цветанов, затова се е съгласил да оглави партийната листа в областта.

Според ген. Попов заради неустойчивата ситуация в Европа и на Балканите, на България сега са й необходими стабилност, сигурност и решителност. Генералът допълни, че в управленската програма на ГЕРБ е заложено минималната работна заплата да стане 650 лв., а средната - 1500 лв. и това ще се случи, ако българските граждани отново гласуват доверие на партията и изберат бюлетина с номер 11 на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони