Селски кмет ще се разписва в пробацията два пъти седмично, заплашвал полицай с убийство

Селски кмет, заплашвал катаджия, за да спре проверка за алкохол на шофьор, получи пробация за заканите.

Управникът сключи споразумение със съда в Омуртаг, признавайки станалото и отказвайки се от гледане на делото по общия ред. Той е наказан със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично, както и да провежда срещи с пробационен служител.

Кметът трябва да плати и 309 лв. разноски по воденето срещу него следствено дело.

Според споразумението, през септември миналата година той заплашил с убийство един от тримата служители на МВР, които били спрели „Ауди” за проверка.

Като видял патрула, шофьорът обърнал колата да си ходи и бил застигнат, но отказал да си даде документите и да бъде тестван за алкохол. Вместо това се обадил на кмета, който дошъл и влязъл в разправия с единия униформен, с който и преди имали дрязги. Заканите тръгнали от традиционното за служителите на МВР как ще бъдат уволнени, до заплахи за саморазправа и убийство спрямо единия.

Същия ден в селото имало сбор и към 20 часа в района вече имало доста подпийнали, а полицаите били там, за да не позволят пияни да се качват на колите си и да следят за обществения ред.

Странното е, че шофьорът, опитал да избегне проверка и замесил кмета, накрая се оказал изряден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право