"Семеен театър" в кутия представят в арт квартал "Капана" в Пловдив

Интересна и нетрадиционна за България улична куклено-театрална форма, наречена "семеен театър" в кутия, ще представят навръх 24 май в арт квартал "Капана" в Пловдив учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в града под тепетата.

Те обединяват знание и страст в проекта "Празник в кутия", посветен на театралното изкуство в градска среда. Той е под мотото "Стани актьор за един ден в Капана" и в него могат да се включат всички желаещи, влизайки в ролята на кукловоди. По уличките на квартала на творческите индустрии млади актьори от специалностите "Театрална кукла", "Театрален, кино и телевизионен декор" и "Актьорско майсторство за куклен театър" ще насочват посетителите към сценични кутии с декори и кукли.

Кутиите ще се превърнат в мини сцена за кратки откъси от популярни приказки и ще позволят и на най-младата публика да се забавлява с актьорските превъплъщения на местни таланти. Всеки желаещ ще има възможност да се срещне с авторите и актьорите, за да разкажат как са изработили конструкциите и какви техники използват, за да "съживят" куклите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура