Семейството на починал от рак 16-годишен ученик дари 41 000 лв. на друг онкоболен

Семейството на починалия от рак 16-годишен ученик от Асеновград Синан Мурад ще дари 41 000 лева за лечението на друг онкоболен от града под Асеновата крепост - Николай Иванов от квартал "Горни Воден".

Новината съобщи самият Ники, който в момента е в Испания и за да плати операцията и лечението си на клиниката на Университет Навара, Памплона, са му необходими още около 40 000 евро. С Николай Иванов се свързал лично бащата на 16-годишния ученик от ПГ "Цар Иван Асен Втори", а с дарената сума младияж мъж ще покрие голяма част от своите задължения към испанската клиника.

"Няма думи, с които да изкажа своята благодарност към семейството на Синан. Благодаря ви и поклон пред добрината ви", пише в обръщение Николай. Синан загуби битката с рака в началото на 2017 година, след като лекарите в болница в Барселона не успяха да се преборят коварното заболяване.

Николай Иванов се бори вече трета година с рак на дебелото черво, като от 2015 г. е подложен на експериментално лечение в Испания, част от него е безплатна, но самият престой в клиника е изключително скъп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България