Семейството, укривало Пелов и Колев: Казаха, че ако не мълчим ще ни застрелят

Марио Панчев, който уби при престрелка в Ботевград избягалия затворник Владимир Пелов, почина рано тази сутрин. Междувременно полицията продължава издирването на другия избягал с Пелов затворник – Радослав Колев.

След стрелбата, при която беше убит Пелов, стана ясно къде са се укривали седмици наред бегълците - в дома на жената на приятел от миналото на Пелов.

Бегълците пристигат в дома на Веселка Петкова десетина дни след като напускат затвора през централния вход. Стоян и неговата приятелка отиват в апартамента на майка му няколко дни по-късно. И се сблъскват с гостите-бегълци.

„Тогава се случи това с мен и приятелката ми отидохме вкъщи и той ме заплаши. Каза, че ако не си мълча ще ни застреля. И ако не е той ще е някой друг. Не знам как вие бихте реагирали в тази ситуация, ако застрашават сестра ви и майка ви при положение, че сестра ми е на 13 години”, казва Стоян Петков по БТВ.

Над 40 дни Пелов и Колев живеят с Веселка и 13-годишната й дъщеря в дома им в центъра на Ботевград. На Стоян е поръчано да ходи в жилището всяка събота между 2 и 3 часа на обяд.

„При всяко излизане за пазаруване купувах голямо количество храна и алкохол. Даваха ми доста пари за покупки. При всяко излизане ми казваше, че ме следят постоянно. Ако кажа нещо, сестра ми и майка ми ще бъдат застрашени”, разказва още младият мъж.

Стоян има свое обяснение защо затворниците избират дома именно на Веселка, като отхвърля версията майка му да е имала интимна връзка с Пелов: „Според мен Владимир Пелов е знаел, че ние сме сами, че нямаме никой. Може би някой ни е следил или някой е разпитал”.

През всичкото време момчето се е срещало с майка си и сестра си и извън жилището. Но никой от тях не е посмял да подаде сигнал в полицията.

Стоян маскира лицето си. Признава, че се страхува от отмъщение, от вторник два пъти са разбивали колата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право