Семерджиев: Ако се отмени пръстовият отпечатък, съвсем спокойно ще се мине отново на картовата идентификация

Няма да изпаднем в никакъв вакуум, ако се отмени пръстовият отпечатък в болниците. Съвсем спокойно ще се мине отново на картовата идентификация, въведена в началото на мандата на Петър Москов. Това обясни пред БНТ служебният здравен министър Илко Семерджиев.

Бъдещето, обаче е електронната здравна карта, защото тя позволява в нея да се интегрира електронно здравно досие. Във времето в електронното здравно досие могат да се интегрират и финансови данни за осигуряването, каза още служебният министър.

Министерството на здравеопазването ще разработи конкретни стъпки за въвеждането на електронна здравна карта на пациентите. Целта е всеки пациент да има достъп до електронното си здравно досие.

Илко Семедржиев обяви още, че ще работи за възстановяване на договарянето между Лекарския съюз и Здравната каса. От тази година е възможно касата да поеме и протезите при възрастните хора.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За Илко всичко е възможно, защото е служебен ! И знае, че ако, не дай боже , спечелят изборите – едва ли биха го сложили за министър !

Отговорете