На 25 март 2018 да почерпят

Доналд Тръмп все още не е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Криминалисти разкриха две оранжерии за отглеждане на марихуана в София

Почина бившият кмет на Банско Александър Краваров

Пясък на пътя причинил катастрофата на автобуса с българските туристи, твърди египетският шофьор

Затвориха детското отделение на Сандански поради липса на медици

Свлачища се активизираха в родопски села, застрашават хора и къщи

Плувци предлагат изграждането на 50-метров общински плувен комплекс в Търново Треньорите виждат съоръжението в района на Старо военно училище

Представят поетичен спектакъл за Мина в Елена

Снимка на деня: Отстраняват дърво, рухнало след бурята в София

Хванаха 1200 кг тютюн за наргиле за 600 хил. лв. без документи на “Капитан Андреево”

Села без ток и закъсали тирове в Шуменско

Марк Зукърбърг загуби над 6 млрд. долара заради скандала с изтичането на данни на потребители

Петко Венелинов: Исках да стана лекар, но припадам от кръв Нямам нищо общо с героя ми Станислав от „Скъпи наследници” по bTV, категоричен е актьорът

Неизвестни обраха камион с компютърни компоненти

Семинар в Пловдив запознава с правата на пациентите и с различни аспекти на делата за лекарски грешки

Правата на пациентите, защита и достъп до здравна информация, както и различни аспекти на делата за лекарски грешки, са част от темите на семинара по медицинско право, който ще се проведе тази събота в една от залите на хотел “Марица” в Пловдив.

Над 100 души са заявили участие в семинара, организиран от Адвокатска колегия – Пловдив, като сред тях са юрисконсулти, лекари и други професионалисти, работещи в сферата на здравеопазването. Лектор на мащабното събитие ще е адвокат Мария Шаркова, която преди месец бе избрана за изпълнителен директор на Националния консултативен център по медицинско право.

Тя има богат опит в консултирането на лечебни заведения, лекари и пациенти по различни въпроси в областта на правото и здравеопазването. Наскоро адвокат Шаркова се завърна от едногодишна специализация в САЩ, където е била стажант в престижния федерален Център за контрол и превенция на заболяванията и е изучавала способи за алтернативно разрешаване на спорове, медиация в здравеопазването. По време на семинара адв. Шаркова ще сподели впечатленията си, свързани с начина, по който там се разрешават правни спорове между пациенти и болници и опита на САЩ по въпроси с пациентската безопасност и нежеланите събития в болници.

Семинарът ще започне в 9.30 часа и ще продължи цял ден поради голямата аудитория и разнообразните въпроси, които ще се обсъждат:
– какво представлява медицинската документация, как се попълва и разчита;
– какви са спецификите на делата за лекарски грешки и какви извънсъдебни способи са възможни за решаването им извън съдебната зала;
– кога информираното съгласие действително е информирано.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.