На 18 юли 2019 да почерпят

„Лудогорец“ аут от Шампионската лига

Началникът на кабинета на Меркел: Тя е в добро здраве и е готова да довърши мандата си

Тръмп одобри среща на сенатор Рандъл Пол с иранския външен министър

Затиснатото от гума дете е в критично състояние Лекари от болницата във Велико Търново се борят за живота му

Българи кръщават свят извън Слънчевата система Отредени са ни звезда като Слънцето и горещ газов гигант като Юпитер

Мей призова за запазване на иранската ядрена сделка

„Зелените” настояват за 4 ресора в Еврокомисията

Украинските моряци, задържани в Керченския проток, остават в ареста

„Фейсбук” е проводник на фалшивите новини Киберпрестъпленията се увеличават

България U20 срещу Русия на четвъртфиналите в Португалия

Бившият вътрешен министър Валентин Радев ще ръководи етичната комисия на ГЕРБ

Иде драма с паспорти и лични карти до 2021 г. Изтича валидността на над 4 милиона документи в следващите 2 години

В Словакия песимисти: „Левски“ е по-богат и по-опитен

Потвърдиха два случая на африканска чума по прасетата и в Търговищко Болестта е установена в семейно стопанство и на територията на ловно

Семинар събра 100 млади предприемачи във Варна

Отворен семинар „Иновациите:Инвестиция в бъдещето“ във Варна събра над 100 младежи, интересуващи се от участие в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“. Тя се организира от „Солвей Соди“ АД и „Аурубис България“ АД и дава шанс на студенти или завършили висшето си образование през последните 5 г. да разработят и развият идеите си в цялостни бизнес проекти с подкрепата на доказани личности в областта на иновациите и предприемачеството.

Участието в Академията е безплатно, а кандидатури се подават до 17 февруари. Тази година темите на проектите им са фокусирани в четири области: ефективно използване на ресурси, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура. Създателите на едни от най-успешните български проекти в тези направления станаха посланици на инициативата. Крум и Симона Крумови от издателство „Керът“, които помагат на родителите в общуването и ранното развитие на децата им с образователни карти, представиха личния си опит и посъветваха кандидатите да създават проекти с добавена стойност, които да развиват умения.

„Искам да видя повече млади хора да се борят за положителна промяна в обществото ни“, сподели Блажка Димитрова, основател на социалния проект „Кухнята на Благичка“ и двигател на сдружението, насърчаващо екологично-отговорните практики „Нулев отпадък България“. „Солвей Соди“ стартира „Иновация в действие“, тъй като тази инициатива е дълбоко свързана с ценностите на Група „Солвей“ и с нейните политики по социална отговорност, устойчиво развитие и иновации в полза на обществото и околната среда. Продължаваме да инвестираме в младите хора с идеи и желание да променят света. В Академията те получават безплатни знания и умения за това как да превръщат иновативните си идеи в бизнес решения“, поясни Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД.

„Вярваме, че „Иновация в действие“ помага на младите хора да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването“, добави Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД. След окончателния подбор на участниците през идните месеци предстоят учебни и работни сесии, в които одобрените ще се научат да генерират идеи, да анализират и оценяват потенциала им. Ще има модули по дизайн на иновативни продукти, устойчиви бизнес модели и вземане на решения. След завършване на проектите, те ще преминат през селекция, която ще определи финалистите. Първите трима от тях ще получат награди. Паралелно всеки участник ще може да подкрепи благородна кауза и да защити избора си, уточниха организаторите на академията. От началото на 2012 г. досега през нея са преминали над 400 младежи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.