СЕМ вече има два сигнала към ЦИК

СЕМ констатира първи нарушения в хода на предизборната кампания и вече имаме два сигнала към ЦИК. Те не са по Закона за радиото и телевизията, а са свързани с Избирателния кодекс. Това съобщи пред БНТ председателят на СЕМ Мария Стоянова.

"Едните нарушения се отнасят до радио и телевизионни доставчици на медийни услуги, които не са отличили съдържанието платено и безплатно, а това е задължително по закон. Другите нарушения се отлагат до социлогическо проучване, което не е означено с поръчител и срок на провеждане", коментира Стоянова.

По нейните думи от мониторинга се вижда, че сме в началото на кампанията и сме в етап, в който отделните кандидати се представят на аудиторията.

"Голямата ни надежда, голямото ни очакване като регулатор по съдържанието е аудиторията да получи възможно най-добрата информация за това тези кандидати, които претендират за поста на държавен глава, каква функция ще имат, каква работа ще вършат, защо ще избираме този или онзи, защото това са президентски избори - те са специфични, те са мажоритарни. Тук избираме повече личност, отколкото партия", заяви още Стоянова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България