СЕМ открил 10 "пренебрежимо малки" нарушения в предизборната кампания

Само 10 са потвърдените нарушения в медиите по време на предизборната кампания, които е установил СЕМ. Това съобщи председателят на медийния регулатор Мария Стоянова по БНР. Тя определи кампанията като активна и динамична.

"Във вчерашния ден също така констатирахме по две от медиите неправомерна предизборна агитация. Нарушенията са пренебрежимо малки, в сравнение дори с миналите президентски избори. Усилията, които положихме още преди кампанията, за която се подготвихме като сектор, дават резултат", отбеляза Стоянова.

Председателят на СЕМ определи като едно от най-големите предизвикателства пред институциите предизборен клип на формацията ДОСТ, в който се вижда турският посланик у нас:

"Той беше смущаващ и заради показването на чешмата "Тюркян" в Кърджалийско, откъдето стартира кампанията си една друга партия, другото - турскоезичната музика, която звучеше върху кадри на облечени в шопски носии. Тези предизвикателства носеха в себе си един заряд, който рискуваше да хвърли сянка върху цялата кампания".

Мария Стоянова изрази задоволство, че в това отношение СЕМ, ЦИК и външното министерство са показали "институционална решителност за нулева толерантност към подобен тип прояви".

Коментари

Задължително поле