Актьорът Филип Аврамов е станал доброволец

Броят на заразилите се с коронавирус в Русия достигна 1534 души

Росен Желязков: Възможни са затруднения с доставките на пресни и сезонни продукти от чужбина Значително е намалял броят на пътуващите с влак, каза транспортният министър

Бразилски съд забрани на президента Болсонаро да говори срещу мерките за забавяне на пандемията

Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Премиерът: Моят приятел, бившият френски министър Патрик Деведжиян, почина от COVID-19

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат мерки за защита на гражданите и бизнеса

СЕМ: Посегателството над журналисти е посягане срещу свободата на словото

Съветът за електронни медии посреща с тревога и безпокойство новината за бруталното нападение над журналиста от Българската национална телевизия Иво Никодимов и категорично осъжда всякакви опити за посегателство върху личността и достойнството на гражданите. Това става ясно от декларация, публикувана на сайта на СЕМ.

Посегателството над журналисти е посягане срещу свободата на словото, са категорични от Съвета за електронни медии. СЕМ се противопоставя на всички прояви на беззаконие и употреба на престъпна сила и вярва, че институциите ще си свършат професионално работата по разследване и наказване на извършителите.

Ето пълния текст на декларацията:

Съветът за електронни медии посреща с тревога и безпокойство новината за бруталното нападение над журналиста от Българската национална телевизия Иво Никодимов и категорично осъжда всякакви опити за посегателство върху личността и достойнството на гражданите.

Иво Никодимов е журналист с ярко присъствие от екрана на обществената медия. Побоят и агресията срещу хора със запомняща се и активна гражданска позиция по редица актуални проблеми са прояви на примитивност и безсилие, когато аргументите не стигат, и целят всяване на страх. Подобни действия от омраза са престъпления не само срещу личността, но и срещу утвърдените ценности на демокрацията.

Посегателството над журналисти, независимо от подбудите на престъплението, е посягане срещу свободата на словото и конституционното право на информация.

СЕМ се противопоставя на всички прояви на беззаконие и употреба на престъпна сила и вярва, че институциите ще си свършат професионално работата по разследване и наказване на извършителите.

СЕМ пожелава силна воля и бързо възстановяване на Иво Никодимов и се надява в най-скоро време той отново да заеме мястото си сред екипа на националната медия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.