МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Сенатор Джон МакКейн: Барак Обама знаеше за чуждата кибернамеса и не правеше нищо по въпроса

Барак Обама е знаел за опитите на други страни да проникнат в компютърните системи на американските институции дълго време преди да предприеме нещо по въпроса, заяви сенаторът-републиканец от американския щат Аризона Джон МакКейн, цитиран от Breibart.

„Не вярвам, че опитите са повлияли върху резултатите, но мисля, че има доказателства за опити за намеса от страна на руския президент Владимир Путин. Ако те успеят да разрушат начина, по който избираме правителството си, това е удар срещу САЩ, който може да разруши основите на демокрацията. Това е направо война. Не, това не е ядрено нападение. Не е нещо, което се свързва с водене на бойни действия. Трябва да калибрираме отговора си. Не трябва, щом това е акт на война, да се изстрелват ракетите, но трябва да има отговор. Смятам, че администрацията на Барак Обама не е направила нищо по въпроса, защото не са искали да прекъснат преговорите за Сирия. Били са притеснени за реакция от Русия“, добави той.

„Знаели сме за хакерските атаки дълго време. Атаки от различни места като Иран, Китай. И не сме имали политика какво да вършим в случай на подобна атака. Затова и не е имало стратегия как да контраатакуваме. Всички тези атаки са били осъществени, докато ние сме ги наблюдавали пасивно“, посочи сенатор МакКейн

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Маккейн никога не се е откроявал с блестящ ум. Но прави впечатление как в рамките на една седмица няколко европейски страни и американски малоумници се опасяват от руски кибератаки и втълпяват на света, че Русия е лоша. Тази лъжлива пропаганда като крушата си има опашка, чакаме да видим какво именно е тя.

    1. Държавния департамент в САЩ си признаха, че няма доказателства, а в доклада на спецслужбите също липсват такива. Значи има друга причина за тази лъжа, която повтарят толкова често.

  2. „… но мисля, че има доказателства …“ – туй по-зле от „чух една жена на пазара да казва“…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.