Сензацията от Мелбърн се отказа от София

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 22: Hyeon Chung of South Korea celebrates winning his fourth round match against Novak Djokovic of Serbiaon day eight of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 22, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)

Тенис турнирът София оупън официално загуби една от двете големи звезди. Сензацията от Аустрелиън оупън Хьон Чун се отказа от участие заради здравословни проблеми. 21-годишният кореец, който стигна полуфиналите в Мелбърн като по пътя си отстрани Новак Джокович (Сърбия), се отказа след по-малко от два сета срещу бъдещия шампион Роджър Федерер (Швейцария). Чун бе посрещнат като национален герой при пристигането в родината си, но още на следващия ден постъпил в болница.

По-късно той пусна снимка на крака си, от която стана ясно, че има сериозни проблеми на стъпалото. Затова кореецът се отказал от надпреварата у нас следващата седмица.

„Много съжалявам да обявя, че се налага да се оттегля от турнира в София – призна Чун, който от тази седмица е 29-и в ранглистата. – Очаквах с голямо нетърпение да играя пред невероятната българска публика. Кракът продължава да ме боли много, ще отнеме повече време да се възстановя.“

Турнирът остана и без още един азиатец – Йен Сун Лу (Тайван). Двете освободени места в основната схема ще бъдат запълнени от резервите Блаж Кавчич (Словения) и Малек Джазири (Тунис). Все още се очаква и решението на Григор Димитров, който е в Монако и чака резултатите от изследванията. Родният ас се оплака от травма в рамото след петте мача в Мелбърн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт