Сервитьорка и собственик на тир паркинг спипани с 5000 къса контрабандни цигари

Сервитьорка и собственик на международния тир паркинг на главен път Свиленград-Русе в село Куцина, Община Полски Търмбеш са спипани с общо 5000 къса контрабандни цигари.

При извършена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол от служители на РУ – Полски Тръмбеш, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Велико Търново и Териториално митническо управелние /ТМУ/ – Свищов са извършени проверки на тир паркинг, ресторант и жилище в селото. Управител на търговския обект е 49-годишният А.К., който е турски гражданин, постоянно пребиваващ в страната.

При претърсванията у 42-годишна сервитьорка в ресторанта са намерени и иззети 10 кутии цигари, а в ползвания от нея лек автомобил "БМВ" са установени още 27 кутии цигари, от различни марки. При последвал обиск дома на А. К. в Куцина са установени 215 кутии нелегални папироси. Контрабандната стока е иззета от митническите служители.

На сервитьорката е съставен акт за административно нарушение, а срещу А. К. в РУ – П. Тръмбеш е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право