Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Сергей Игнатов: Няма такава институция, която да дойде в училище и да отведе децата на хората

Това, което се случи през последните дни напипва пулса и ни подсказва, че е възможна много по-широка акция в бъдеще, която да надхвърли пределите на изборите. Тази прогноза направи бившият министър на образованието Сергей Игнатов по БТВ по повод страховете в няколко български града, че деца могат да бъдат взимани от училище от служители на социалните служби.

„Целево са подбрани таргет групите, които поради нивото на тяхното образование могат лесно да бъдат манипулирани. Очевидно става дума за организирана акция. В България няма такава институция, която да дойде в училище и да събере децата на хората и да ги отведе някъде. Това би било формулирано като отвличане. И затова аз казвам, че това е една много добре организирана кампания. Това е все едно да хвърлиш в градовете диверсионни групи, които бързо да разрушат всичко“, допълни Игнатов.

По думите му организаторите целят подмяна по нелегитимен път на властта в България. „Това беше един много добре проведен експеримент. Тези инженери, които се занимават с провеждането на такива акции, натрупват определен опит. И се оказва, че хора на определено образователно ниво могат да бъдат подложени на такава манипулация, която да доведе до страшни последствия. Никой в българската държава не си прави сметка да заменя семейството с нещо друго, защото няма по-добро място за децата от естествената семейна среда“, каза още бившият образователен министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.