5-годишно момче е блъснато от кола в Търговище

Отмениха забраната за ползване на водата в село Владимирово

Ще обсъждат в Стара Загора мерки срещу агресията в училище

Ученици танцуват в междучасие за здраве

Арестуваха турчин, опитал да подкупи полицаи в Харманли

Полицията в Румъния разследва “подозрителната” смърт на местен журналист

Кристиан Вигенин: Не съм чул премиерът ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони

Хакери манипулирали игрални автомати в цялата страна Четирима души са задържани

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Задържаха Саркози, ще го разпитват за изборни нарушения

Цветан Цветанов: Темата сигурност не трябва да има политически оттенък

Ръководството на МВР даде положителна оценка за работата на ОДМВР- София

Милен Велчев: Би било грешка, ако страната ни настоява на всяка цена да купи ЧЕЗ

Президентът на Сърбия Александър Вучич е на необявено посещение в САЩ

Сергей Лавров на среща с посланиците на славянските държави в Москва

Посланикът на България в Москва Бойко Коцев посреща руския външен министър Сергей Лавров в българското посолство. Снимка: МВнР

В посолството на Република България в Москва на 27 септември 2017 г. се проведе работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави, съобщиха от българската дипломатическа мисия в Русия.

В приветствието си до високите гости извънредният и пълномощен посланик на Република България в Русия Бойко Коцев отбеляза важността на продължаването на традицията да се провеждат срещи с министъра на външните работи с цел редовна обмяна на мнения по актуални международни проблеми и укрепване на диалога в двустранното сътрудничество.

Работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави.
Работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави.

Министър Сергей Лавров подчерта, че културните, историческите и духовните фактори без съмнение обединяват всичките наши държави и Русия е готова да развива конструктивни отношения с всяка от присъстващите страни. Ръководителят на руското външнополитическо ведомство отбеляза положителната динамика в развитието на търговско-икономическите отношения между Русия и повечето от участващите в срещата страни, в това число, увеличаването на стокообмена не само за сметка на енергоносителите. Също така положително беше оценено развитието на отношенията в хуманитарната и културната сфери.

В работната закуска взеха участие и първият заместник-министър на външните работи Владимир Титов, статс-секретарят и заместник-министър Григорий Карасин, заместник-министърът Алексей Мешков, директорите на департаменти на МВнР на Русия, както и посланиците на Македония, Полша, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора, Чехия, и временно управляващите посолствата на Беларус, Босна и Херцеговина и Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Аз лично не се чувствувам славянин. Аз съм балканец, потомък на траки, хелени, македонци, протобългари, печенеги, сармати, скити и римляни. Тая игра с панславянството е имала некакъв ефект преди 100 години, обаче сега е дъвка за лумпени. Самото определение на “славянство и славяни” има нужда от предефиниране.

  1. “”Славяните са част от голямото семейство на индоевропейските народи. Те поставят началото на своето самостоятелно съществуване през началото на I хилядолетие пр.Хр. Най-древните земи, обитавани от обособилата се простославянска общност били равнините между реките Висла и Одер, на север до Балтийско море. С преминаването на хуните на запад от р. Дон и разгрома на остготите славяните били подложени на силен натиск. Част от тях, известни като анти, тръгнали на изток, завладявайки обширни територии от Източноевропейската равнина. От тях произхождат руси, белоруси и украинци. Друга част, наричани със старото име венетите, били увлечени от движението на хуните чак до р. Елба, станали предци на поляците и чехите.Трета част, известни във Византия като славини, отстъпила на юг и завладяла бившите римски провинции Панония и Дакия. Те стават прародители на много народи – словаци,словенци, хървати, сърби, черногорци, българи.С преминаването на хуните на запад от р. Дон и разгрома на остготите славяните били подложени на силен натиск. Част от тях, известни като анти, тръгнали на изток, завладявайки обширни територии от Източноевропейската равнина. От тях произхождат руси, белоруси и украинци. Друга част, наричани със старото име венетите, били увлечени от движението на хуните чак до р. Елба, станали предци на поляците и чехите.Трета част, известни във Византия като славини, отстъпила на юг и завладяла бившите римски провинции Панония и Дакия. Те стават прародители на много народи – словаци,словенци, хървати, сърби, черногорци, българи. Славяните преминавали на юг от р. Дунав, презимували там, а понякога дори се задържали там с години и ограбвали местното население. През първата четвърт на VII в., славяните се оказали в благоприятна изходна позиция, след като Византия водила безкрайни войни с Персия. Тогава те колонизирали Мизия, Тракия, Македония, Родопите, Беломорието, Северна и Средна Гърция. През 624г. император Ираклий дал разрешението си панонските славяни да заселят западните части – Хърватско, Босна, Херцеговина, Сърбия, Черна гора.””

   1. Бравос, народен! За ентусиазма ти, да препишеш два пъти едно и също!!! Което е вярно, разбира се, но е само част от истината… И пак до темата за полуистината стигам! А сега цялата истина. Славяните са племе без никакви ментални заложби. Те са тъпи, прости и некадърни, а доказателство може да се намери във всеки археологически обект свързан с тях. Ние, като българи се гордеем с археоогическите си находки. Знаете за прабългарските крепости, тракийските гробници, византийските вили, римските акведукти… Я сега някой от вас да ме светне, каква историческа славянска ценност е изкопана у нас? Айде нека понижим трудноста – ПО СВЕТА!!!! Няма…. Няма бре, хора! Нищо няма. Нито каналицация, нито каменна постройка, нито ковашка работилница… НИЩО! Само едни землянки. Апропо, на времето археолозите, като са пращани /въпреки нежеланието си, поради яловата надежда за артефакт/ на славянски разкопки, нощно време са копали “пристройка” към землянката в която е живяло семейството. Един вид – заможни били хората и са имали отделна землянка за жените, за животните, за складове… АМА СА НЯМАЛИ! Само землянка, само една и в нея цялото семейсво, инвентар и животни. Тъпи, прости и некадърни роби са били славяните и добре, че в генотипа на българите славянските гени са минимален процент!
    А руснаците наистина не са славяни. Те са Угро-фини, които искат да бъдат Византийци…. Мечти!!!!

 2. E kak togaz govorim blizki ezici, zoshto nashi duhovnici prez 14 vek begat ot Osmanliite vo Kiev I Rusia? Ne che ne nosim geni na starovremski plemena – koeto ni pravi po-special etnos sred slavianskite narodi – 1/3 ot naselenieto na Evropa Mnogo mi e drago sred poliakini, ruskini, chehkini , makedonki …..

  1. Всеки български емигрант второ поколение в Германия, САЩ, Обединеното Кралство, Испания почти не говори български език, но говори перфектно местния език. Това прави ли го генетически германец, американец, британец или испанец? Езикът е вторичен и придобит белег и не е доказателство за принадлежността към конкретен род. Ние дори не говорим като другите славяни. Ние нямаме падежи и членуваме. Нито един от т.н. славянски езици не го прави. За мен ние българите сме основно тракийци.

 3. Преди 100 години руската държава развива чрез агентурата си изключително активна дейност в славянските държави от Източна Европа с панславянската идея под лидерството на Руската Империя. В резултат през Първата Световна Война много чешки и словашки полкове от армията на Австро-Унгария са се предали без бой на руснаците. И повечето тях са измрели от глад, студ и тиф в руските лагери. Слава Богу, нашите са пердашили руснаците като “маче о дирек”! Някои казват, че историята се повтаря в цикъл от 100 години.

 4. Проф. Любомир Милетич, в книгата си “Македонските българи” навсякъде говори за славяни и славянски племена, които са населили Македония и части от Гърция и Албания. Е как така видният професор греши, а разни самозванци тук твърдят, че нямало било славяни?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.