Въоръжени атакуваха Министерството на информацията в Кабул

13 души са задържани преди дербито между „Левски“ и „ЦСКА“

Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Сергей Лавров на среща с посланиците на славянските държави в Москва

В посолството на Република България в Москва на 27 септември 2017 г. се проведе работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави, съобщиха от българската дипломатическа мисия в Русия.

В приветствието си до високите гости извънредният и пълномощен посланик на Република България в Русия Бойко Коцев отбеляза важността на продължаването на традицията да се провеждат срещи с министъра на външните работи с цел редовна обмяна на мнения по актуални международни проблеми и укрепване на диалога в двустранното сътрудничество.

Работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави.
Работна закуска на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с извънредните и пълномощни посланици на славянски държави.

Министър Сергей Лавров подчерта, че културните, историческите и духовните фактори без съмнение обединяват всичките наши държави и Русия е готова да развива конструктивни отношения с всяка от присъстващите страни. Ръководителят на руското външнополитическо ведомство отбеляза положителната динамика в развитието на търговско-икономическите отношения между Русия и повечето от участващите в срещата страни, в това число, увеличаването на стокообмена не само за сметка на енергоносителите. Също така положително беше оценено развитието на отношенията в хуманитарната и културната сфери.

В работната закуска взеха участие и първият заместник-министър на външните работи Владимир Титов, статс-секретарят и заместник-министър Григорий Карасин, заместник-министърът Алексей Мешков, директорите на департаменти на МВнР на Русия, както и посланиците на Македония, Полша, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора, Чехия, и временно управляващите посолствата на Беларус, Босна и Херцеговина и Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Аз лично не се чувствувам славянин. Аз съм балканец, потомък на траки, хелени, македонци, протобългари, печенеги, сармати, скити и римляни. Тая игра с панславянството е имала некакъв ефект преди 100 години, обаче сега е дъвка за лумпени. Самото определение на „славянство и славяни“ има нужда от предефиниране.

  1. „“Славяните са част от голямото семейство на индоевропейските народи. Те поставят началото на своето самостоятелно съществуване през началото на I хилядолетие пр.Хр. Най-древните земи, обитавани от обособилата се простославянска общност били равнините между реките Висла и Одер, на север до Балтийско море. С преминаването на хуните на запад от р. Дон и разгрома на остготите славяните били подложени на силен натиск. Част от тях, известни като анти, тръгнали на изток, завладявайки обширни територии от Източноевропейската равнина. От тях произхождат руси, белоруси и украинци. Друга част, наричани със старото име венетите, били увлечени от движението на хуните чак до р. Елба, станали предци на поляците и чехите.Трета част, известни във Византия като славини, отстъпила на юг и завладяла бившите римски провинции Панония и Дакия. Те стават прародители на много народи – словаци,словенци, хървати, сърби, черногорци, българи.С преминаването на хуните на запад от р. Дон и разгрома на остготите славяните били подложени на силен натиск. Част от тях, известни като анти, тръгнали на изток, завладявайки обширни територии от Източноевропейската равнина. От тях произхождат руси, белоруси и украинци. Друга част, наричани със старото име венетите, били увлечени от движението на хуните чак до р. Елба, станали предци на поляците и чехите.Трета част, известни във Византия като славини, отстъпила на юг и завладяла бившите римски провинции Панония и Дакия. Те стават прародители на много народи – словаци,словенци, хървати, сърби, черногорци, българи. Славяните преминавали на юг от р. Дунав, презимували там, а понякога дори се задържали там с години и ограбвали местното население. През първата четвърт на VII в., славяните се оказали в благоприятна изходна позиция, след като Византия водила безкрайни войни с Персия. Тогава те колонизирали Мизия, Тракия, Македония, Родопите, Беломорието, Северна и Средна Гърция. През 624г. император Ираклий дал разрешението си панонските славяни да заселят западните части – Хърватско, Босна, Херцеговина, Сърбия, Черна гора.““

   1. Бравос, народен! За ентусиазма ти, да препишеш два пъти едно и също!!! Което е вярно, разбира се, но е само част от истината… И пак до темата за полуистината стигам! А сега цялата истина. Славяните са племе без никакви ментални заложби. Те са тъпи, прости и некадърни, а доказателство може да се намери във всеки археологически обект свързан с тях. Ние, като българи се гордеем с археоогическите си находки. Знаете за прабългарските крепости, тракийските гробници, византийските вили, римските акведукти… Я сега някой от вас да ме светне, каква историческа славянска ценност е изкопана у нас? Айде нека понижим трудноста – ПО СВЕТА!!!! Няма…. Няма бре, хора! Нищо няма. Нито каналицация, нито каменна постройка, нито ковашка работилница… НИЩО! Само едни землянки. Апропо, на времето археолозите, като са пращани /въпреки нежеланието си, поради яловата надежда за артефакт/ на славянски разкопки, нощно време са копали „пристройка“ към землянката в която е живяло семейството. Един вид – заможни били хората и са имали отделна землянка за жените, за животните, за складове… АМА СА НЯМАЛИ! Само землянка, само една и в нея цялото семейсво, инвентар и животни. Тъпи, прости и некадърни роби са били славяните и добре, че в генотипа на българите славянските гени са минимален процент!
    А руснаците наистина не са славяни. Те са Угро-фини, които искат да бъдат Византийци…. Мечти!!!!

 2. E kak togaz govorim blizki ezici, zoshto nashi duhovnici prez 14 vek begat ot Osmanliite vo Kiev I Rusia? Ne che ne nosim geni na starovremski plemena – koeto ni pravi po-special etnos sred slavianskite narodi – 1/3 ot naselenieto na Evropa Mnogo mi e drago sred poliakini, ruskini, chehkini , makedonki …..

  1. Всеки български емигрант второ поколение в Германия, САЩ, Обединеното Кралство, Испания почти не говори български език, но говори перфектно местния език. Това прави ли го генетически германец, американец, британец или испанец? Езикът е вторичен и придобит белег и не е доказателство за принадлежността към конкретен род. Ние дори не говорим като другите славяни. Ние нямаме падежи и членуваме. Нито един от т.н. славянски езици не го прави. За мен ние българите сме основно тракийци.

 3. Преди 100 години руската държава развива чрез агентурата си изключително активна дейност в славянските държави от Източна Европа с панславянската идея под лидерството на Руската Империя. В резултат през Първата Световна Война много чешки и словашки полкове от армията на Австро-Унгария са се предали без бой на руснаците. И повечето тях са измрели от глад, студ и тиф в руските лагери. Слава Богу, нашите са пердашили руснаците като „маче о дирек“! Някои казват, че историята се повтаря в цикъл от 100 години.

 4. Проф. Любомир Милетич, в книгата си „Македонските българи“ навсякъде говори за славяни и славянски племена, които са населили Македония и части от Гърция и Албания. Е как така видният професор греши, а разни самозванци тук твърдят, че нямало било славяни?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.