Сергей Лавров: Русия ще противодейства решително на оказването на натиск върху Венецуела

Сергей Лавров и Дeлси Родригес; Снимка: Twitter

Москва ще противодейства решително на оказването на натиск и опитите за намеса във вътрешните работи на Венецуела, увери министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров преди началото на преговорите с изпълняващия длъжността вицепрезидент на Венецуела Делси Родригес, предава TACC.

По думите на Лавров, „Венецуела е стратегически партньор на Русия“. „Сътрудничим си много тясно и координираме нашите действия на международната сцена. Сега това придобива особено значение в условия, в които Венецуела преживява фронтална атака, безсрамна намеса във вътрешните й работи. Ние ще противодействаме категорично на подобни действия и ще защитаваме идеалите, нормите и принципите, заложени в Устава на ООН“, увери руският външен министър.

Лавров също така подчерта, че Москва подкрепя стъпките, предприети от венецуелския президент Никола Мадуро и неговото правителство за решаване на социални и икономически проблеми в страната. "Убеден съм, че срещата на високо равнище на междуправителствената комисия през април също ще допринесе за това", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия